Její Veličenstvo Alžběta II. končí! Už se rozhodla! Kdo usedne na trůn?

 Celebrity 
15. srpna 2017 02:20 / René Černý
  0
📷
2 fotografie v galerii
Alžběta II. se rozhodla, že ve svém úřadě skončí, ale zase ne hned! archiv
Nejdéle vládnoucí panovnice světa, britská královna Alžběta II., končí. Už se sama rozhodla, že královské žezlo a korunu přenechá mladším. Neabdikuje však okamžitě, ale nechá si na to ještě nějaký čas.

S tím, že panovnictví pověsí Alžběta II. na hřebík, počítá za čtyři roky, kdy oslaví 95. narozeniny. Napsal to list Daily Mirror s odvoláním na zdroje blízké královskému dvoru. 

Na královnin pokyn podle nich začala příprava dokumentů týkajících se předání trůnu následníkovi, osmašedesátiletému princi Charlesovi. 

„Její Veličenstvo královna si je vědoma svého věku a chce si být jistá, že až nastane čas, předání trůnu proběhne hladce,” uvedl nejmenovaný zdroj britského listu. Clarence House, kde sídlí princ Charles, se zdržel vyjádření.

Její syn Charles by se v případě nástupu na trůn stal nejstarším panovníkem, jaký kdy byl v Británii korunován. Pokud by se ale také rozhodl abdikovat, trůn by předal svému nejstaršímu synu Williamovi. Přičemž už dříve se Alžběta II. měla vyjádřit, že Charles nikdy trůn nedostane. 

Počátkem měsíce se šestadevadesátiletý princ Fiilip, manžel královny Alžběty II., rozloučil s vystupováním na veřejnosti. Již na počátku května oznámil, že své oficiální veřejné povinnosti bude vykonávat jen do srpna, přičemž panovnice bude nadále plnit své závazky v plném rozsahu.

Alžběta II. nastoupila na trůn v roce 1952 po svém otci, králi Jiřím VI., v délce panování překonala i královnu Viktorii a podle průzkumů se stále těší veliké popularitě.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47