Bitva o majetek Elvise Presleyho po smrti Lisy Marie začala. Priscilla už podala soudní žalobu

 Celebrity 
31. ledna 2023 09:09 / Mirka Malá
  2
📷
2 fotografie v galerii
Priscilla Presley chce mít majetek svého manžela pod kontrolou Depositphotos
O peníze jde především, to je bohužel smutná pravda, která se ukáže pokaždé, když dojde k rozvodu nebo úmrtí. Lisa Marie Presley, jediná dcera krále rock’n’Rollu zemřela 12. ledna, takže to netrvalo ani tři týdny a je tu bitva o majetek.

Do boje o peníze vytáhla Priscilla Presley, Lisina matka, která zpochybnila pravost a platnost závěti své dcery. Priscilla už minulý týden podala žalobu k vrchnímu soudu v Los Angeles, v níž napadla údajný dodatek k závěti z roku 2016, který ji vylučuje z role správce Elvisova majetku.

Podle soudních dokumentů sedmasedmdesátiletá Priscilla požádala soudce, aby určil platnost dodatku, který jmenoval nejstarší dceru Lisy Marie, herečku Riley Keough a jejího zesnulého syna Benjamina Keougha jako spolusprávce Elvisova fondu. Dodatek údajně z této role vyloučil bývalého obchodního manažera Lisy Marie, Barryho Siegela, spolu se samotnou Priscillou. A to znamená, že podle dodatku k závěti Lisy Marie je jedinou správkyní fondu Riley Keough, protože její bratr Benjamin spáchal sebevraždu v roce 2020.

V soudní žalobě Priscilla tvrdí, že ona a Siegel byli poprvé jmenováni spolusprávci 29. ledna 1993, kdy se Lisa Marie ve svých pětadvaceti dostala k fondu svého otce. Tehdy Lisa Marie udělala nějaké změny, a zdá se, že Priscilla neměla tušení, že existuje dodatek k závěti, který našla po smrti své dcery 12. ledna, která zemřela na zástavu srdce.

Priscilla v žalobě tvrdí, že podpis její dcery na dokumentu z roku 2016 se nezdá v souladu s jejím obvyklým podpisem a dále tvrdí, že jméno Lisy Marie bylo dokonce napsáno špatně. Také poukazuje na to, že dokument nebyl nikdy notářsky ověřen a nebyl jí doručen za života Lisy Marie, jak je stanoveno v podmínkách smlouvy o svěřenství z roku 2010.

Pokud by byl dodatek závěti neplatný, stala by se Priscilla spolusprávcem svěřeneckého fondu spolu se svou vnučkou Riley. A že jde o velké peníze, které byly už předmětem sporů v minulosti. Například Lisa Marie vedla soudní spor právě se Siegelem v roce 2018, když ho obvinila z nedbalosti a špatného zacházení s jejím značným dědictvím po otci Elvisovi Presleym. Podle tehdejších soudních dokumentů Siegel vyluxoval všechno a nechal Lise Marii jen 14 tisíc dolarů v hotovosti. Siegel pro změnu kontroval žalobou a požadoval po Lise Marii 800 tisíc dolarů za nezaplacené služby.

Jen pro představu. Po smrti Elvise Presleyho v roce 1977 jeho závěť jmenovala jeho otce Vernona Presleyho vykonavatelem a správcem majetku. Příjemci trustu byli tehdy otec Vernon, Elvisova babička Minnie Mae Presley a dcera Lisa Marie, jejíž dědictví mělo být drženo ve správě až do jejích 25. narozenin, což se také stalo. Po smrti Vernona Presleyho v roce 1979 byla Elvisova bývalá manželka Priscilla Presley jmenována jako jedna ze tří správců jeho majetku spolu s bankou a účetním rodiny. Po smrti babičky Minnie Mae Presley v roce 1980 se tak Lisa Marie stala jediným přeživším přímým příjemcem.

V roce 1993 tak zdědila Lisa Marie Presley ke svým 25. narozeninám majetek svého otce, který se z velké části díky správcovství její matky rozrostl na odhadovaných 100 milionů dolarů. V roce 1998 se Lisa Marie aktivně zapojila do řízení Elvis Presley Trust a jeho obchodního subjektu Elvis Presley Enterprises, Inc. a až do února 2005 byla majitelkou a předsedkyní představenstva. Tehdy prodala 85 procent obchodních podílů v trustu s výjimkou samotného Gracelandu a majetku v něm. I tak ale zbývá stále velké jmění, o které stojí za to, i tak krátce po smrti vlastní dcery Priscille Presley bojovat.

Autorský článek, další zdroj: US Magazine

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?