Láska na první pohled, která skončila tragicky. Pavlína Pořízková se po 39 letech vrátila do restaurace, ve které měla první rande se svým manželem

 Celebrity 
18. ledna 2023 12:26 / Mirka Malá
  6
📷
1 fotografie v galerii
Byla to láska na první pohled, která skončila tragicky Depositphotos
Pavlína Pořízková se s jistou dávkou nostalgie doslova vrátila na místo činu. Tedy do restaurace, ve které měla před devětatřiceti lety první rande se svým manželem, rockerem Rickem Ocasekem.

„Sedím u stolu v restauraci Odeon, u stejného stolu, kde jsem před 39 lety měla svou první večeři s mužem, který se měl stát mým manželem. Byli jsme na večeři s celou kapelou, jejich manažerem a hercem Timothy Huttonem, ale sotva jsem si všimla někoho jiného než vysokého, vytáhlého a nešikovně elegantního muže s tyrkysovýma očima vedle mě. Seděl po mé levici, na konci lavice. V jednu chvíli, uprostřed večeře, a když jsem se odvážila, vstal a přešel přes malý stolek u zdi, kde měl pár romantickou večeři. Beze slova odstrčil koření a jídlo stranou a pak vylezl na stůl a složil tělo tak, aby se celý vešel přímo na desku stolu, spolu s talíři a jídlem. Chvíli tam mlčky seděl a díval se sem a tam mezi muže a ženu, kteří na něj zírali. Pak sesedl a připlížil se zpátky vedle mě, jako by se nic nestalo. Zdálo se, že jeho kolegové z kapely si toho nevšímají, ale myslela jsem si, že je to ten nejpůsobivější muž, kterého jsem kdy potkala. Sebevědomý a vtipný v absurdním stylu Monty Pythonů. Musím přiznat, že si nejsem jistá, jestli by to na mě dnes mělo stejný účinek,“ napsala Pavlína Pořízková k fotografii, kterou si pořídila při návštěvě restaurace.

Bývalá hvězda Sports Illustrated se s hudebníkem seznámila, když byla najata, aby hrála v hudebním videu k písni Drive skupiny Cars, jejímž byl Rick Ocasek frontmanem. To bylo v roce 1984. Bylo jí 19 a jemu 40, byl dvakrát ženatý a měl čtyři syny. Nakonec si Pořízková Ocaseka vzala v roce 1989.

„Stal se celým mým světem, celým mým vesmírem,“ napsala ve svých nedávných memoárech s názvem Bez filtru: Dobrý, zlý a krásný. Mají spolu dva syny, Jonathana a Olivera a v květnu 2018 oznámili rozchod. Byli tedy doslova uprostřed rozvodu, když Ocasek nečekaně zemřel po operaci srdce v září 2019 ve věku 75 let.

Navzdory rozchodu spolu manželé ale stále žili pod jednou střechou a jeho tělo objevila právě Pořízková. Sotva se vzpamatovala ze šoku, přišel další. To Pavlína Pořízková zjistila, že Ocasek svou odloučenou manželku vyškrtnul ze své závěti a jako důvod uvedl, že ho opustila. Pořízková tak byla prakticky ze dne na den bez peněz, protože kvůli manželství s Ocasekem se už dávno vzdala svojí veleúspěšné modelingové kariéry. V říjnu 2021 ale nakonec vše uspokojivě vyřešil soud, nicméně Pořízková fakt, že ji manžel vyškrtnul ze závěti, označila za pomstu.

„Bylo to opravdu, ale opravdu těžké, protože očividně v první řadě truchlíte nad osobou, která byla celý váš život tou nejdůležitější osobou ve vašem životě… bylo tam tolik bolestí naskládaných jedna na druhou… a pak tahle zrada, to bylo opravdu hodně,“ přiznala ve svých memoárech Pořízková. 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Paulina Porizkova (@paulinaporizkov)

Autorský článek, další zdroj: Instagram

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod