Madonna potěšila miliony svých fanoušků. Zpěvačka letos vyrazí na výroční turné

 Celebrity 
19. ledna 2023 08:07 / Mirka Malá
  0
📷
1 fotografie v galerii
Madonna se chystá na výroční turné Depositphotos
Zpěvačka Madonna konečně na svůj Instagram dala něco, co všechny její fanoušky doslova zvedlo ze židle. Ohlásila totiž obrovské koncertní turné, kterým královna popu oslaví čtyřicet let svojí veleúspěšné kariéry.

Čtyřiašedesátiletá Madonna v posledních měsících a snad i letech na sociálních sítích svoje fanoušky spíš děsila různými bizarními posty, ale tentokrát miliony jejích obdivovatelů slaví. Madonna vyráží na rozsáhlé koncertní turné, kterému dala název Celebration Tour a bude na něm slavit čtyřicet let v showbyznysu.

Špatnou zprávou pro české fanoušky ovšem je, že do Prahy se Madonna alespoň zatím nechystá. Nejblíž České republice bude v Berlíně, kde má naplánován koncert v tamní aréně na 28. listopad. Lístky se ale začnou prodávat v pátek, tedy 20. ledna od 10.00 hodin, pokud se tato informace nijak do té doby nezmění.

Madonna slibuje, že na svém výročním turné bude zpívat to nejlepší, co za svou kariéru natočila, tedy především všechny hity od roku 1983 až po skladby z alba Madame X, které vydala v roce 2019. Fanoušci se tak dozajista dočkají jejích obrovských hitů jako Like a Virgin z roku 1984, Material Girl z roku 1985, Like a Prayer z roku 1989, Vogue z 90. let, Music z roku 2000 nebo Hung Up z roku 2005.

Zpráva, že se legendární ikona vrací na koncertní pódia, přichází rok a půl poté, co uzavřela novou smlouvu s vydavatelstvím Warner Music Group, kde v nadcházejících letech plánuje vydat několik projektů, které Madonna sama považuje za přelomové. A to znamená, že půjde zejména o nějaké speciální a luxusní edice jejích nejvýznamnějších desek.

Madonna se narodila v Bay City, ve státě Michigan, a poté navštěvovala University of Michigan School of Music, Theatre & Dance, než se přestěhovala do New Yorku, aby se mohla věnovat taneční kariéře. Po účinkování v hudebních skupinách Breakfast Club a Emmy podepsala v roce 1982 smlouvu se Sire Records a následující rok vydala své debutové album. Po něm následovala řada komerčně úspěšných alb, která její fanoušci znají doslova do posledního detailu.

Madonnina popularita byla tak obrovská, že začala dostávat i herecké nabídky. Asi nejvýraznější byla její role Evity v roce 1996, za kterou získala dokonce Zlatý glóbus. Mezi její další aktivity patřilo módní návrhářství, psaní dětských knih a filmová tvorba, i když jako režisérka se nikdy neprosadila. Dařilo se jí také jako podnikatelce, protože s vydavatelstvím Time Warner založila společný podnik a v roce 2007 podepsala bezprecedentní smlouvu na 120 milionů dolarů s koncertní firmou Live Nation.

Madonna prodala více než 300 milionů desek po celém světě a je považována za nejprodávanější umělkyni všech dob, a to podle Guinessovy knihy rekordů. Podle Recording Industry Association of America je nejprodávanější rockovou umělkyní 20. století a druhou nejprodávanější umělkyní ve Spojených státech s 64,5 miliony prodaných alb. Billboard ji zařadil na druhé místo za The Beatles v žebříčku Billboard Hot 100 All-Time Top Artists, což z ní dělá nejúspěšnější sólovou umělkyni v historii amerického singlového žebříčku. Stejný časopis ji také prohlásil za nejnavštěvovanější umělkyni všech dob, tedy co se týče koncertů. A to letos rozhodně svým Celebration Tour jen potvrdí.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Madonna (@madonna)

Autorský článek, další zdroj: Instagram

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod