Herec Alec Baldwin může jít do vězení. Bude totiž obviněn z neúmyslného zabití kameramanky během natáčení filmu Rust

 Celebrity 
20. ledna 2023 16:46 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Slavný herec může za určitých okolností na pár měsíců skončit za mřížemi Depositphotos
Herec Alec Baldwin bude obviněn ze dvou případů neúmyslného zabití kvůli smrtelné střelbě, k níž došlo během natáčení filmu Rust. Na následky střelného zranění při ní zemřela kameramanka filmu Halyna Hutchins.

Státní zástupkyně okresu Santa Fe Mary Carmack-Altwies ve svém oficiálním prohlášení uvedla, že zbrojířka filmu Hannah Gutierrez Reed, která během natáčení dohlížela na zbraně, bude rovněž obviněna z neúmyslného zabití, za které hrozí maximální trest 18 měsíců vězení. Státní zástupkyně mimo jiné ve svém prohlášení také uvedla, že po důkladném přezkoumání důkazů a zákonů státu Nové Mexiko je přesvědčena o tom, že existuje dostatek důkazů pro podání trestního oznámení proti Alecu Baldwinovi a dalším členům filmového štábu. A dodala, že podle ní nikdo nestojí nad zákonem a každý si zaslouží spravedlnost. A to je pro Baldwina velmi špatná zpráva.

A co se vlastně v říjnu 2021 na place filmu Rust stalo? Alec Baldwin držel zbraň, která v sobě měla ostrý náboj. Výstřel trefil dvaačtyřicetiletou kameramanku přímo do hrudi a ta následně zranění podlehla. Vyšetřovatelé museli zejména najít vysvětlení pro to, jak se mohl ostrý náboj dostat do filmové zbraně, která pochopitelně měla střílet pouze slepými náboji.  Sám Alec Baldwin se navíc při vyšetřování hájil tím, že ani nezmáčknul spoušť revolveru a zbraň tedy podle něho vystřelila sama poté, co mu kameramanka Halyna Hutchins řekla, kam má zbraň namířit.

Je rovněž známo, že vyšetřovatelé našli na místě dokonce pět ostrých nábojů, ovšem nenašli kulku, která kameramanku zabila. Což je samozřejmě velmi podezřelé. Rovněž není jasné, jak se na filmový plac vůbec ostré náboje dostaly.

Alec Baldwin pochopitelně po oznámení státní zástupkyně poslal do boje svého právníka, který okamžitě vystoupil s tvrzením, že se jedná o strašný justiční omyl. A tvrdí to samé, co opakuje sám Baldwin celou dobu. Totiž to, že herec vůbec neměl tušení, že by se na natáčení filmu vůbec nacházely nějaké ostré náboje a logicky tak spoléhal na zbraňové odborníky s tím, že filmové zbraně nejsou nebezpečné.

Baldwinův právní tým také nelenil, a už loni na podzim podal žalobu pro nedbalost na čtyři členy filmového štábu, které viní za to, že mu dali do ruky zbraň nabitou ostrými náboji. Kdo revolver nabil ostrými náboji, proč Baldwin mířil zrovna na kameramanku filmu a jak by mohla zbraň vystřelit sama od sebe, to musí všechno vyšetřovatelé ve svých spisech nějak vysvětlit.

Pokud půjde Alec Baldwin do vězení, nechá doma svoji současnou manželku Hilarii a jejich sedm dětí. Z dávného manželství s herečkou Kim Basinger má Baldwin dospělou dceru Ireland. A taky má celkem slušnou historii různých kauz. V roce 1995 se Baldwin vrhnul na fotografa, který chtěl herce a jeho tehdejší ženu Kim Basinger vyfotit cestou z porodnice. V prosinci 2011 letěl Baldwin s aerolinkami American Airlines a už na mezinárodním letišti v Los Angeles si krátil čekání hraním hry Words with Friends na svém mobilu. S rozehranou hrou nastoupil do letadla, kde odmítl respektovat výzvu letušky k vypnutí všech elektronických zařízení. Konflikt vyústil ve slovní agresivitu ze strany Baldwina, kterého nakonec nechal kapitán letu z letadla vyhodit. Baldwin se později cestujícím omluvil za zpoždění letu, které svým chováním způsobil.

Autorský článek, další zdroj: Hello

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Celulitida trápí ženy bez ohledu na věk i postavu. Tělu je potřeba dodávat živiny, které jsou účinné...

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum