Bývalá žena Josefa Vinkláře, známá herečka Ivanka Devátá, zažívá jednu životní ránu za druhou

 Celebrity 
11. listopadu 2020 18:05 / René Černý
  0
📷
5 fotografií v galerii
Ivanka Devátá si prochází složitým životním obdobím Archiv TV Barrandov
Ivanka Devátá je pojem jak mezi herečkami, tak i knižními autorkami. Má jich na svém kontě mnoho. Dokonce má jednu rozepsanou. Bývalá manželka herce Josefa Vinkláře, který by v těchto dnech slavil 90. narozeniny a kterého si také dvakrát za život vzala, ale publikaci dokončit nemůže. Ochrnula!

Devátou totiž během spánku postihla cévní mozková příhoda, jinak řečeno mrtvice. Měla to velké štěstí, že z ní vyvázla "jen" s částečným ochrnutím, které se nesjpíš časem srovná. Herečka a spisovatelka ale musí hodně rehabilitovat a mít trpělivost.

"To si takhle večer jdete lehnout a ráno se probudíte ochrnutý. Naštěstí mluvím. S rukama hýbu, nohama jakžtakž, ale není to už ono. Ta mrtvička se na mě podepsala," svěřila se Ivanka Devátá, o kterou se stará pomocnice a pečovatelka a také její synové.

Za tři týdny oslaví 85. narozeniny a ráda by knihu dopsala. "Nevím, jestli ji dokončím. Nevím, jak dlouho tu ještě budu. Člověk neví dny ani hodiny," svěřila se s obavami herečka.

Před lety prodělala rakovinu, přičemž půl roku lékařům trvalo, než na to přišli. Nechali ji chodit a trpět a neustále zkoumali, co jí vlastně je. Měla zase velké štěstí, že nádor byl ještě ve stavu, kdy se dal operovat a nemusela pak podstupovat drastickou léčbu. 

S Josefem Vinklářem, kterého diváci jako herce milovali, si ale "užila" své. "Pepík byl fajn chlap, bezvadný herec. A tím bych to uzavřela," řekla nedávno o svém ex, kterého si dvakrát vzala, protože se s ním jednou i rozvedla. 

Vinklář byl známý milovník žen, ale i alkoholu, což u něj nikdo nepoznal v profesi. Doma byl prý ale občas krutý, nesnesitelný. A Devátá prohlásila, že bylo její životní chybou, že se podruhé nechala ke sňatku přemluvit. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve