Smutný Jiří Bartoška, covid mu zhatil další projekt a velký kšeft

 Celebrity 
04. listopadu 2020 18:38 / René Černý
  1
📷
5 fotografií v galerii
Jiří Bartoška se těšil na náhradní festival a ani ten nebude Archiv KVIFF
Jiří Bartoška má velkou smůlu. Prezident Mezinárodního filmového festivalu chtěl poté, co letní festival překazil jarní covid a nebylo jasné, jak se situace bude vyvíjet, uspořádat náhradní variantu. Jenže ani tohle se nepodařilo. Těšil se on, jeho tým i řada hostí.

Čtyřdenní nesoutěžní přehlídkou chtěli pořadatelé v čele s Bartoškou alespoň částečně vynahradit zrušený červencový termín tradičního fimového festivalu. Promítat chtěli od 18. do 21. listopadu v Karlových Varech. Nic se ale konat pochopitelně nebude. 

"Když jsme ohlásili mimořádný 54½ MFF Karlovy Vary, setkali jsme se s řadou nadšených ohlasů, lidé se do Varů těšili na nové filmy v netradičním čase. Mrzí nás, že ani tuto akci nemůžeme uspořádat, ale v současné době je zdraví naprostou prioritou a já jsem si jistý, že to všichni takto vnímají,“ uvedl prezident MFF Karlovy Vary Jiří Bartoška.

Sám je v podstatě v rizikové skupině. Prodělal rakovinu mízních uzlin, stejně jako Karel Gott, a i vzhledem k věku patří do "seniorské skupinky". Jak sám ale říká, pro strach má uděláno a více než koronavirová nákaza ho trápí to, že se MFF neuskutečnil. Už kvůli poměrně dobrému finančnímu výdělku, který jej každoročně poměrně dost motivuje.

"Děkujeme za podporu Ministerstvu kultury ČR, městu Karlovy Vary, Karlovarskému kraji a našim partnerům za podporu všech festivalových aktivit, které se uskutečnily v průběhu roku 2020. Věříme, že i díky této podpoře bude možné v příštím roce zorganizovat řádný 55. ročník MFF Karlovy Vary 2.-10. července 2021 v rozsahu a kvalitě, na jaké jsou naši hosté, partneři i návštěvníci zvyklí," dodal Bartoška.

Všichni doufají, že se v příštím roce MFF uskuteční. Nikdo ale netuší, jak to bude s ekonomikou. Zlí jazykové tvrdí, že krize a propouštění teprve přijdou a mnohé i velké společnosti budou muset šetřit. Nezbývá, než říkat si známé přísloví: Počítej s horším, doufej v lepší.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47