Charismatický herec, jehož postelí prošly ženy i muži, slaví narozeniny. Alainu Delonovi je 85 let

 Celebrity 
07. listopadu 2020 15:03 / René Černý
  0
📷
11 fotografií v galerii
Alain Delon dnes a před šedesáti lety Archiv A. Delona
Býval vzorem pro mužskou krásu. Patřil k nejvíce charismatickým a sexy hercům a jeho postelí prošly prý tisíce žen, ale i mužů. Francouzská star Alain Delon slaví neuvěřitelné 85. narozeniny. Na plátně či v televizi se vždy choval k ženám hezky, v soukromí tomu prý bylo jinak.

"Že jsem dal facku ženě? Ano, to jsem řekl a měl jsem dodat, že víc facek jsem dostal, než rozdal!" prohlásil před časem v rozhovoru, za který si vysloužil kritiku, stejně jako za otevřenou podporu francouzských a švýcarských krajně pravicových stran v čele s Národní frontou Marine LePenové.

Za své kontroverzní názory byl herec, který má na svém kontě stovku rolí a v přepočtu prý miliardy korun, velmi kritizován. Paradoxně i proto, že odsuzoval veřejně homosexualitu, přitom se o něm hovoří jako o muži, kterému v mládí prošli postelí i muži.

„My muži jsme tu proto, abychom milovali ženy, spali s ženami, nikoliv pro flirt a sex s jinými muži," prohlásil v televizi, byť sám dříve přiznal několik "homosexuálních aférek". Nejspíš pro pobavení, ze zvědavosti. Nebo, že by ze zištných důvodů? Aby se dostal k roli? Kdo ví? To ví snad jen on sám.

O tom, jak krutý uměl sexy herec být, jaké výbuchy vzteku jeho život provázely, by jistě mohla vyprávět jeho manželka Rosalie van Breemenová, kterou prý často bil, ale také mladší syn Alain-Fabien a jeho starší bratr Anthony... "Můj život v mládí s rodiči byl hrůzný. Nevzpomínám na to rád, hlavně na ty šílené výbuchy vzteku mého otce," přiznal nedávno syn Alain-Fabien.

Mezi jeho milenky a partnerky patřila i slavná "Sissi", tedy představitelka role císařovny, Romy Schneiderová. Manželi nebyli. "Byli jsme zasnoubeni, pak jsme se rozešli. Byla to velká láska...," přiznal sám herec.

Alain Delon se 85. narozenin dožívá v poměrně dobré kondici. I když pro francouzská média se před nedávnem vyjádřil, že "už ho to nebaví a radši než v posteli by ležel na hřbitově", je to podle jeho přátel a kolegů jen póza. Život má rád, vždy si ho uměl užívat a umřít se mu rozhodně nechce.

Zhruba od své sedmdesátky ho trápí problémy se srdcem. Loni v létě jej postihla mozková mrtvička spojená s krvácením do mozku. „Život už mi moc nepřináší. Už jsem všechno poznal a viděl," řekl tehdy poté, kdy se v luxusní švýcarské klinice zotavil a zpět se vrátil do své francouzské vily.

Delon je je držitelem francouzské filmové ceny César. Už ve svých 23 letech se stal filmovou hvězdou velikosti Gérarda Philipa nebo Jeana Maraise. Byl dokonce nazýván Bardotkou v mužském provedení.

Během své zářivé kariéry spolupracoval s nejznámějšími filmovými režiséry, jakými byli nebo jsou Luchino Visconti, Jean-Luc Godard, Jean-Pierre Melville, Michelangelo Antonioni nebo Louis Malle.

Delon získal v roce 1999 švýcarské státní občanství a obchodní společnost, spravující produkty a díla prodávaná pod jeho jménem, sídlí v Ženevě.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve