Jitka Zelenková ucítila potřebu vyjádřit se k současné situaci. U veřejnosti zabodovala

 Celebrity 
19. října 2020 19:29 / René Černý
  41
📷
5 fotografií v galerii
Jitka Zelenková vyzvala ke klidu a respektu Archiv J. Zelenkové
Jitka Zelenková byla vždy člověkem zcela nekonfliktním, bez kauz a různých afér. Navíc vždy velká profesionálka a ani na sociálních sítích nehysterčí, nevyvádí a snaží se naopak své fanoušky a příznivce potěšit a pozitivně motivovat. Teď ucítila potřebu vyjádřit se k současné neklidné situaci a udělala to opět velmi decentně a zůstala stále za dámu.

Ač na to zpěvačka se sametovým hlasem nevypadá, patří mezi seniory a rizikovou skupinu, která bývá ohrožena nejenom covidem, ale i všemi dalšími respiračními onemocněními. Sama se snaží žít zdravě, hýbat se a mít hlavně dobrou náladu. Přesto ji to, co se nejenom u nás děje, nenechává v klidu.

"Už od dětství mám obrovský respekt ke zdravotníkům. Když jsem byla malá, strávila jsem hodně času ve vážném stavu v nemocnici a všechno to dobře dopadlo, takže kromě úcty cítím i vděk. Poslední dny a týdny jsou náročné pro všechny z nás, doba je vyhrocená, cloumají s námi emoce, třeba i strach, informace se valí ze všech stran a je těžké poznat, komu věřit. I ve svém okolí mám kamarády s diametrálně odlišnými názory na covid a vše kolem," napsala na svůj účet na sociální síti.

Rozhodně nepoučuje a nepiše zaručené informace nebo desinformace a ani si nepřeje, nakazit se koronavirem, jako některé její kolegyně ze showbyznysu. Snaží se pochopit obě strany, nicméně velmi decentně ale rozumně situaci hodnotí a přichází i s prosbou.

"Nechci nikoho soudit, každý má ke svému postoji nějaký důvod. Ale moc prosím všechny, teď není čas na hádky a spory a dělání naschválů. Zdaleka nejtěžší je tahle doba pro lékaře a sestry a další personál v nemocnicích. To, že teď nezažívají lehké směny, je nevyvratitelná skutečnost. Ať už si o koronaviru, o naší vládě, o opatřeních myslíme cokoliv, mějte, moc o to všechny prosím, úctu k lidem, kteří se ve své profesi rozhodli zachraňovat životy. Budeme je potřebovat i potom, co tahle šílená koronadoba pomine," říká Jitka Zelenková.

Podotkla také, že právě teď by měli lékaři, zdravotní sestry a pečovatelé více než kdy jindy cítit naši podporu. "Právě proto nedokážu to, co se stalo v centru Prahy, absolutně pochopit. Naše síla teď přece není v transparentech a odvážných pokřicích, ale jen a jen v ohleduplnostu," dodala k nedělní demonstraci, která se zvrhla v nepochopitelnou bitku s policií. 

Zelenková pochopitelně tak jako ostatní zpěváci nemá práci. Její koncerty a vystoupení se buďto přesunuly, nebo zrušily. Snaží se proto zaměstnat se vším, co jí dá pocit nějaké povinnosti a taky zábavy, aby nepropadala nějakým depresím. Už se moc těší, až se zase se svými fanoušky setká a zazpívá si před sálem nabitým k prasknutí. Až to pochopitelně situace dovolí. 

"Jitka mě velmi mile překvapila. Řekla vše, co měla a řekla to krásně. Nikoho neobhajuje, ale ani nenapadá. Ví o čem je život, taky si jistě prožila své. Teď si mě tím svým prohlášením získala ještě více," dodala jedna z fanynek, paní Milena. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008