Chudák Podskalský mladší! Musí si koupit to, co mu Jirásková "ukradla"!

 Celebrity 
18. srpna 2017 04:00 / René Černý
  0
📷
3 fotografie v galerii
Jiřina Jirásková se nezachovala zrovna fér k synovi svého partnera! ShowPix
Zdeněk Podskalský mladší je synem slavného českého režiséra Zdeňka Podskalského. Ten byl několik let partnerem Jiřiny Jiráskové. Když před čtyřmi lety zemřela, myslel si, že ona dodrží slib, který dala jeho otci. Ale nestalo se tak! A on má kvůli tomu problémy!

Jak už jsme vás v dubnu jako první informovali, polovina domu v jihočeských Malenicích, kam jezdívala Jirásková na chalupu, byla na prodej. Přitom jde o vilku, kterou postavili v roce 1913 dědeček a strýc Zdeňka Podskalského mladšího.

„Zdeněk si tak bude muset koupit zpátky to, co mu vlastně mělo patřit automaticky. Jiřina na něj udělala habaďůru. Vlastně mu "ukradla" to, co mu patřilo, respektive jeho rodině a co její nikdy nemělo být," řekla obyvatelka Malenic.

Režisér Podskalský nechal polovinu domu napsat na syna a polovinu na Jiráskovou. Bála se prý, že po jeho smrti by ztratila zázemí na léto, kam třicet let jezdila a dělala i na zahradě. Proto se nechal umluvit, aby půlka byla její. 

„Jiřina mu ale slíbila, že kdyby se s ní něco stalo, tak automaticky ta její půlka přejde na mladého Zdeňka. To si starý pan Podskalský přál, protože vilku stavěla jeho rodina. Jenomže Jiřina to neudělala a tu její polovinu zdědila její pečovatelka Jana Svítivá," vysvětlila sousedka z vesničky na Strakonicku.

Jana Svítivá si chtěla nejspíš ověřit, jakou cenu polovina vilky má, proto jí nabídla realitce, a ta dům inzerovala. Ozvalo se údajně pár lidí, ale spíš zvědavců, nebo nekonkrétních kupců. Nikdo, kdo by o půlku domku u řeky Volyňky měl opravdu vážný zájem, se nenašel! 

Proto nejspíš nabídla druhou část domu k odkupu Podskalskému mladšímu. Ten se ale nechce k transakci nijak zvlášť vyjadřovat. „V současné době je jednání jen mezi mnou a paní Svítivou. Je to soukromá obchodní záležitost," řekl syn slavného režiséra.

Zda Janě Svítivé zaplatí za půlku domu 2,3 milionu korun, kolik zněla nabídka v realitce, nebo se domluvili na nižší částce, není zatím jasné. Jasné ale je, že dům je sice v udržovaném stavu, nikoli však v ideálním. Bude vyžadovat opravy a ty půjdou na bedra právě Zdeňku Podskalskému mladšímu. 

„Chci ten dům proto, že patřil mé rodině, trávil jsem tam jako malý prázdniny a chci tam zase jezdit se svou rodinou," prohlašoval už po pohřbu Jiráskové Podskalský mladší.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod