Stav Karla Gotta je vážný! Co ho ale trápí víc než samotná nemoc?

 Celebrity 
13. listopadu 2015 04:55 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Stav Karla Gotta je prý vážný. Daleko víc, než jeho nemoc ho ale trápí jiná věc, která s tím ovšem souvisí!  archiv K. Gotta
Těžce nemocný Karel Gott statečně bojuje se závažným onemocněním mízních uzlin. Podle některých spekulací dostává morfin proti bolesti, což je samo o sobě divné. Rakovina mízních uzlin totiž nebolí. Leda, že by Mistr trpěl bolestí rány po operaci a stále si ještě nepřivykl na údajný dočasný vývod. Daleko víc ho ale trápí jiná věc!

"Je to psychika. Karel nebyl nikdy zvyklý dlouho marodit a ještě takhle vážně. Najednou ztratil kontakt s fanoušky, spolupracovníky. Najednou vypadl z toho obrovského kolotoče šoubyznysu a přesto, že se snaží léčit se a bojovat, to, že nemůže "nic dělat", ho ničí nejvíce. Měl tolik plánů a ty jsou najednou vniveč," řekla Gottova známá s tím, že věří, že to především psychicky zpěvák zvládne.

Na pražské Hematologické klinice na Karlově náměstí je Gott v samostatném pokoji a jelikož je jeho imunita skoro nulová, návštěvy za ním mohou jenom přes sklo. Dovnitř pouze určený lékař, sám primář oddělení a dvě zdravotní sestry.

"Gott dostává opravdu silnou dávku chemoterapie a podpůrné vitamínové doplňky. Dostává i lék proti nevolnostem. Bohužel některé vedlejší účinky léčby eliminovat moc nejdou. Je to přeci jen starší pán. Hodně se tu o něm mluví, ale nikdo neřekne nic konkrétního. Jen to, že jeho stav je velmi vážný," tvrdí jeden z pacientů, který je na stejném oddělení jako Karel Gott.

Nejhorší pro zpěváka je, že může jenom ležet, maximálně sedět a číst ti, pokud na to má nápadu a sílu. Jinak se snaží spát. Nemůže mezi lidi, nemůže na své Vánoční tour, nemůže na menší koncerty do zahraničí. A hlavně, nemůže plánovat nic na příští měsíce, na příští rok, což byl celá léta zvyklý. I když sám dobře ví, jaký je jeho stav, snaží se věřit, že vše dopadne dobře a zhoubnou nemoc poradí.

"Rakovina mízních uzlin je zákeřná. Nelze vyoperovat, nelze moc odhalit jinak, než náhodnou operací. Chová se v podstatě jako leukémie. Je ale zákeřná a u některých pacientů napadá orgány od mozku, až po přirození. Všichni doufají, že stav zpěváka je sice vážný, ale příznivější. Příznivý natolik, že stojí za to bojovat a ten boj vyhrát!
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum