Donutil má prostě smůlu! Čekal zázrak, ale ten nepřišel!

 Celebrity 
08. září 2016 04:54 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Miroslav Donutil ve Zlaté kapličce opravdu končí!  Profimedia
Miroslav Donutil čekal možná na zázrak, ale ten nepřišel. Jeho Sluha dvou pánů, který se v Národním divadle hraje 23 sezón a je stále vyprodáno, opravdu definitivně skončí. Herec i syn zesnulého režiséra Ivana Rajmonta potvrdili, že se legendární hra nikam stěhovat nebude.

„Jak jsem pochopil, tak Miroslav Donutil to nechce hrát jinde než v Národním, takže tím pádem inscenace končí, dál jsem se tím nezabýval,“ uvedl Filip Rajmont, syn loni zesnulého režiséra Ivana Rajmonta.

Přitom ještě začátkem léta, kdy kontroverzní, umělecký šéf Národního divadla Daniel Špinar oznámil konec díla, přitom Rajmont nevylučoval, že by se Sluha dvou pánů mohl někam přesunout.

„Z mé strany by byl zájem, kdyby se Sluha dvou pánů hrál dál, ale přesouvat ho nechci. Bylo to stvořené pro Národní divadlo, a když se tam rozhodli to skončit, tak to tam skončí. Je to sice blbost, ale nic s tím neudělám,“ řekl Donutil, v hlavní roli sluhy Truffaldina v Goldoniho hře exceluje od roku 1994.

„I my si myslíme, že by bylo dobré, kdyby inscenace skončila, takže nemáme nějakou velkou ambici ji někam přenášet. Považuji to za vyřízenou věc. Asi opravdu skončí,“ souhlasí s Donutilem Rajmont. „

Protože Miroslav Donutil před třemi lety angažmá Zlaté kapličky odešel, bude pro něj derniéra zároveň i rozloučením s touto scénou.

Diváci mohou Rajmontova Sluhu dvou pánů naposledy vidět 27. prosince. Předprodej na derniéru bude zahájen v pondělí 12. září, doplní jej veřejná dražba části vstupenek, výtěžek půjde na nové české divadelní projekty.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve