Mrtvého Saudka stále nepohřbili! Co se děje s jeho tělem? FOTO!

 Celebrity 
24. září 2015 04:02 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Kája Saudek zemřel 26. června letošního roku. Jeho tělo stále nebylo pohřbeno! Profimedia
Velikán českého komiksu Kája Saudek , který zemřel koncem června, stále nemá klid. Jeho tělo totiž neskončilo ani v hrobě ani v krematoriu. Je totiž stále v mrazícím zařízení pohřebního ústavu. Lehce nedůstojné čekání stojí rodinu desítky tisíc. A to jen proto, že jeho manželka chce, aby byl pohřben mezi velikány.

Otázkou je, co je víc. Aby měl po smrti a po devíti letech v kómatu a následně stavu bdělého koma konečně klid, nebo aby čekal, až se uvolní hrobka v kryptě na Slavíně?

Zatímco část rodiny chtěla zpopelnění, další část to odmítla. Nyní za stovky tisíc korun získala povolení a místo v hromadné hrobce, kde spočívá třeba Karel Čapek.

Jak budou administrativní úkony vyřízeny, uskuteční se nejspíš utajený pohřeb slavného mistra malíře a kreslíře, autora komiksu Kdo chce zabít Jessie a dalších postav.

"Vzhledem k tomu, že tělo je uchováváno po tak dlouhou dobu v mrazícím zařízení, je to poměrně finančně nákladné a nyní musí být pohřbeno v hermeticky uzavřené zinkové rakvi. I kdyby se nyní chtěla rodina znovu rozloučit nad otevřenou rakví, z hygienického hlediska by jí to nemělo být umožněno. Je to doma nad zákonnou lhůtu a musí být splněny všechny předpisy, které zákon stanovuje," řekl VIPstory.cz pracovník pohřební služby.

Kája Saudek snad během několika týdnů bude pochován a konečně najde důstojného odpočinku.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47