Zrada od dvou životních lásek slavného českého herce. Jedna zemřela předčasně, druhá mu dala košem a on nakonec umíral sám

 Celebrity 
21. září 2015 16:55 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Vinklář v seriálu Byl jednou jeden dům archiv ČT
Před osmi lety, v září 2007, zemřel Josef Vinklář, herec, který zářil ve velkých i menších rolích. Fanoušci si ho oblíbili jako Cvacha v Nemocnici na kraji města i jako shánčlivého zeťáka hlavního hrdiny Evžena Humla v Chalupářích.

Asi by nikdo nepředpokládal, že národem zbožňovaný herec v lásce moc štěstí neměl. Sice byl třikrát ženatý, ale ženy, které on doopravdy miloval, nikdy nezískal.

Jeho největší láskou byla bezesporu kolegyně z Národního divadla, do které se herec bláznivě zamiloval. Lásku ke krásné a vznešené herečce Janě Březinové Vinklář dlouho tajil. Veřejnost se o ní dozvěděla až po hercově smrti, ovšem kolegové z divadla o jejich milostném vzplanutí věděli a bylo jasné, že právě ona byla důvodem, proč se herec rozvedl s tehdejší manželkou Ivankou Devátou. Březinová se ale k lítosti Vinkláře po prožitém vášnivém románku nerozvedla a vrátila zpět k manželovi. V pouhých šedesáti letech pak předčasně zemřela.

Na sklonku života se Vinklář bezhlavě zamiloval podruhé. Jeho vyvolenou byla česká lékařka žijící v Kanadě. Kvůli ní byl dokonce ochoten odejít z divadla a odstěhovat se za velkou louži. Jenže i jeho poslední láska byla vdaná a po krátkém románku se i ona rozhodla, že se rozvádět nebude. To byl pro Vinkláře okamžik, kdy si řekl, že se ženami nadobro končí.

A zůstal sám až do svých posledních chvil. Když před osmi lety cítil, že prohrává svůj boj s rakovinou, opustil byt na pražské Kampě a odjel sám tramvají zemřít do Nemocnice na Homolce.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47