Legendární představitel Krakonoše Peterka: Rakovina udeřila!

 Celebrity 
22. září 2015 00:04 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
František Peterka bojuje s velmi vážným onemocněním! archiv
Neštěstí nechodí po horách, ale po lidech, to říká už stovky let staré přísloví. Legendární představitel Krakonoše a dalších rolí František Peterka se s neduhy pere půl života. Teď mu lékaři objevili rakovinový nádor. Ten zasáhl část jazyka. Už 93letého herce čeká tak náročná léčba.

"Mám to v dutině ústní, na pravé straně u kořene jazyka. Jen když jím, tak tam trochu cítím jako tupé údery," prozradil Peterka, který si zahrál i v řadě komedií, například s Ivou Janžurovou po svém boku.

Vzhledem k jeho věku a slabému srdci nechtějí lékaři zhoubný nádor operovat, proto přistoupí k ozařování. Na léčbu nastupuje František Peterka, který prodělal zlomeniny, úrazy, ale i srdeční kolapsy, příští týden.

Legendární herec, žijící v Liberci, kterého si zamilovala i Lucie Bílá je sice statečný, ale přesto obavy má. Věří však, že se lékařům podaří nad nádorem vyhrát. Jediná hrozba je, aby z důvodu ozařování nepřišel o chuťové buňky, či o část jazyka, tak jako například režisér Karel Smyczek, který také roky bojoval s rakovinou jazyka. U Peterky však není nádor tak rozsáhlý, takže má naději na kompletní uzdravení. Nezbývá, než bodrému umělci držet palce, aby byl brzo v pořádku!
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod