Chudák mrtvý Saudek! Konečně už není v mrazáku!

 Celebrity 
02. června 2016 03:01 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Kája Saudek najde po skoro roce od úmrtí konečně věčný klid! archiv
To to trvalo, a přitom to bylo i dost zbytečné! Několik měsíců nechávala vdova po vloni zesnulém kreslíři Kájovi Saudkovi jeho tělo skladovat v mrazáku pohřebního ústavu. Teď bylo stejně zpopelněno. Pozitivní na všem je, že v den výročí úmrtí budou konečně jeho ostatky uloženy na pražském Vyšehradě.

Saudkova žena Johana si usmyslela, že její manžel, velikán musí také mezi velikány po smrti spočinout. Dělala maximum proto, aby se pro něho našlo místo ve velké hrobce na Slavíně. Přesto, že jí to bylo přislíbeno, nepovedlo se. Rozhodla se tedy i s rodinou pro klasičtější postup. Tělo nechala zpopelnit a pořídila hrob na Vyšehradě vedle dalších velikánů.

Nechtěla ho původně nechat spálit, ale nic jiného jí nezbývalo. Tělo bylo v mrazáku měsíce, což přišlo možná až na 150 tisíc korun. Jenže na Vyšehradě lze pohřbívat jenom urny. Takže volba byla jasná.

Zajistila hrob, s památkáři musela odsouhlasit vzhled pomníku i celkového designu, včetně květinové výsadby.

"V den výročí úmrtí, tedy 26. června už bude urna uložena v hrobě," prozradila Johana Saudková, což přivítal i její švagr, bratr Káji, fotograf Jan Saudek. Ten se po drobných rozepřích se švagrovou baví a prý je jí dokonce i oporou. Rodina je přeci jenom rodina...
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum