Šokující přiznání herce Šimůnka po návratu z léčebny. Závislost mě málem zabila, bral jsem smrtelné dávky

 Face To Face 
17. prosince 2020 15:42 / René Černý
  0
📷
12 fotografií v galerii
Miroslav Šimůnek šel s pravdou ven velmi upřímně Archiv M. Šimůnka
Narodil se ve východočeské Jilemnici, vystudoval střední průmyslovku, chvíli dělal v pojišťovně a pak studoval herectví a moderátorství. A pak přišla velká filmová role. Do pořadu Face To Face přišel proto, aby exkluzivně odhalil své velké tajemství. Dalším hostem René Kekelyho byl herec a moderátor Miroslav Šimůnek.

Do studia přijel téměř rovnou z léčebny, z Brna, kde strávil několik měsíců. Proto, aby zabránil spekulacím, které se nějakou dobu okolo něj šířily, rozhodl se o svém problému, kterým neubližoval nikomu nežli sám sobě, promluvit.

„Přijel jsem z psychiatrické nemocnice Brno a mým problémem byly prášky! Těžká závislost na prášcích na spaní po deseti letech užívání. Můžu rovnou říct, kolik jsem jich bral, aby lidi měli představu, jak dalece může takový problém zasáhnout kohokoli z nás. Je prokázáno, že 10 procent obyvatelstva ČR má problémy se spánkem a užívá tyto prášky – hypnotika a devět procent z nich je shání na černém trhu,“ prozradil Mirek Šimůnek.

Prozradil šokující počet pilulek, které na spaní užíval denně. Těsně před nástupem do léčebny jich užíval až 30. Což je i podle lékařů v podstatě "smrtelná" dávka pro organismus, jelikož jde o obrovskou zátěž na tělo a hlavně na srdce. Ke všemu šlo o kombinaci několika prášků současně, včetně neurolů.

Byl ve stavu, kdy nemohl pořádně dýchat, soustředit se více než tři či čtyři hodiny denně. Někdy měl stavy, kdy nemohl vstát z postele a chodit. Prodělal dva kolapsy, které pro něj byly jakýmsi varováním, přesto se závislostí nic nedělal. 

Přidal mimo jiné varování nejenom před samotným užíváním, respektive nadužíváním, ale hlavně právě před tím, že pořizovat jakékoli takové záležitosti jinde než u odborníků, je obrovské riziko, hraničící s poškozením zdraví či samotného života.

On sám podotkl, že jeho závislost na prášcích na spaní byla tak silná, že stačilo málo a nemuselo to dopadnout vůbec dobře. Herec a moderátor měl štěstí v neštěstí, že to jeho tělo a všechny orgány vydržely.

„Srdce je v pořádku. Byl jsem kontrolován v Nemocnici Na Bulovce kompletně, včetně CT i vyšetření míchy. Všechno je v pořádku, kromě tedy té závislosti, kterou jsem měl.  Chci říct, že do takové fáze, v jaké jsem byl já, se může dostat opravdu kdokoli, pokud přežije. Je to ale velmi nebezpečné,“ upozornil Šimůnek.

Podle svých slov měl obrovské štěstí, že se dostal do správných rukou. Brněnská léčebna je podle něj na špičkové úrovni nejenom co do léčby, ale i přístupu. Chybou mnohých psychiatrů a psychologů u nás prý je, že řadu lidí, kteří jsou na něčem závislí, včetně léků na spaní, demotivují a v podstatě je straší tím, že budou prožívat muka, jakési absťáky, budou svázáni, přivázáni, budou mít bolesti. Prostě prodělají klasické abstinenční příznaky. On sám nic takového nezažil a v léčebně s ním bylo zacházeno, jako s každým, ve vší úctě. Lékaři přesně věděli, co mají dělat a on také. Nebyl zcela izolován, mohl chodit ven, mohl běhat, měl odbornou péči, poradnu a vždy mu lékaři vysvětlili, co bude po jedné fázi léčby následovat dál.

 

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008