Slavný český herec Jiří Štěpnička přijde o statisíce. Bojí se covidu, odešel z práce

 Celebrity 
23. listopadu 2020 14:50 / René Černý
  0
📷
6 fotografií v galerii
Jiří Štěpnička odešel téměř hned ze seriálu Sestřičky Modrý kód Archiv FTV Prima
Jiří Štěpnička se může považovat za opravdu slavného českého herce, navíc zvučného jména. Muž, jehož matka, herečka Jiřina Štěpničková měla kdysi dostat na žádost některých svých kolegů trest smrti za emigraci a nakonec ve vězení strávila mnoho let, odešel ze seriálu Sestřičky Modrý kód.

Důvod je jednoduchý. Třiasedmdesátiletý herec se totiž bojí koronaviru. Jako součást ohrožené skupiny seniorů zkrátka nechce být vystaven riziku. Je si vědom, že kdyby covid dostal, nemusí mít takové štěstí jako někteří jeho kolegové, kteří nákazu prodělali poměrně lehce. Odchod oficiálně už televize Prima potvrdila. 

„Jiří Štěpnička odešel v podstatě hned. Dal na stůl výpověď s tím, že už nechce dál pokračovat, že se cítí ohrožen, což je pochopitelné a v jeho případě tím spíš. Před kamerou se zrovna měly slavit narozeniny jeho postavy, bývalého primáře Bojana. Velmi rychle proto museli scenáristé všechny scény přepsat,“ řekl zdroj z televize Prima, která seriál natáčí.

Protože se nepočítá, že by se Štěpnička do děje ještě vrátil, udělají autoři jednoduchou věc, nechají jeho postavu zemřít.  

„K rozhodnutí opustit jej jsem dospěl už před dvěma měsíci ve chvíli, kdy docházelo k mnohým změnám v natáčení vlivem šíření koronaviru, který postihl nemálo mých kolegů. A já jsem dostal strach. Opravdu jsem se bál, že se nakazím, a protože tahle nemoc je nevyzpytatelná, nechtěl jsem tomu jít naproti,” svěřil se Štěpnička.

Podotkl, že s tvůrci seriálu se ale rozešli v dobrém a velmi přátelsky a těší se, že se třeba zase za čas sejdou u jiného, neméně zajímavého projektu. Na place prý stále a vždy panovala dobrá a přátelská nálada. Proto ho také poměrně dlouho bavilo v seriálu setrvat.

Pro Štěpničku nejsou ani důležité peníze. Svým odchodem se připravil řádově o statisíce korun. Patří k hercům, kteří si mohou za jeden den říct okolo 10 až 15 000 korun. A to při pěti až deseti dnech měsíčně už udělá pěknou sumičku.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47