Chystá se natáčení pokračování oblíbeného seriálu. Ladislav Mrkvička už si v něm ale nezahraje

 Celebrity 
30. listopadu 2020 14:51 / René Černý
  9
📷
7 fotografií v galerii
Ladislav Mrkvička už si v pokračování Policie Modrava nezahraje Archiv TV Nova
Na jaře 2021 by měl štáb spolu s Jaroslavem Soukupem opět na Šumavě natáčet pokračování seriálu Policie Modrava. I když režisér už před lety říkal, že je to naposledy a další díly nevzniknou, ukázalo se, že nikdy se nemá říkat nikdy. Nicméně představitele Emila Kintzla, tedy Ladislava Mrkvičku už produkce neoslovila. Proč?

Jednaosmdesátiletý Ladislav Mrkvička bojuje několik let s Parkinsonovou chorobou. Už před dvěma lety, kdy vznikala zatím poslední třetí série, měl už jen dva natáčecí dny. Jeho postava pana Kintzla žila v domově důchodců. "Už tam byl pan Mrkvička dost unavený, hůře chodil, ale zvládl to," přiznal skutečný Šumavák, o pět let starší Emil Kintzl, kterého se slavným hercem pojí přátelství.

Zatímco on žije v Kašperských Horách, kde sídlí i seriálová služebna Policie Modrava, Mrkvička bydlí v Praze. Zvládne občas jít na procházku nebo si něco málo nakoupit. Ale jinak si je svého zdravotního stavu vědom. 

"Není to žádná legrace, ale považuji za zázrak, že ještě žiju, že chodím. Nevím ale, jak dlouho to bude fungovat. Modravu už točit nebudu, už bych to nezvládl, dokonce mě už ani neoslovili," říká herec.

V seriálu jej buďto nechají "umřít", nebo zkrátka jeho postavu upozadí a divák si možná ani neuvědomí, že už tam není. 

O další postavy, v čele se Soňou Norisovou coby kapitánky Vinické, diváci nepřijdou. Od května do října se bude štáb vedený Jaroslavem Soukupem pohybovat v Srní, v okolí Klatov, Sušice i zmíněných Kašperek. 

"Scénář je napsaný a bude to opravdu poslední série Policie Modrava, která vznikne. Další už vážně pak nebude," zapřísahá se dnes režisér, který je podepsán pod takovými legendárními filmy, jako je Diskopříběh, série Polda, Jak ukrást Dagmaru, Svatba upírů, Pěsti ve tmě, Láska z pasáže, Vítr v kapse a další. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008