Český herec narazil autem do lidí a tři zranil! Hrozí mu vězení!

 Celebrity 
15. února 2017 04:50 / Marek Pokorný
  0
📷
2 fotografie v galerii
Herec Martin Havelka to nezvládl a při natáčení najel do lidí! Archiv Film Europe/CHA
Je to už více než dva roky, kdy se přímo při natáčení filmu stala tragédie. Jeden z herců tehdy autem srazil tři lidi a zranil je. Teď stanul před soudem. Hrozí mu vězení. Martin Havelka tohle nevychytal!

Okresní soud v Berouně 58letého Havelku soudí za to, že najel při jednom z natáčení filmu Pět mrtvých psů do štábu a zranil tři lidi. Stalo se to ve Vinařicích na Berounsku při poslední scéně snímku režiséra Jana Hřebejka.

Hřebejk si ve filmu přál akční záběry a bohužel rozhodně nebyla jedna z nich jen kašírovaný. Hřebejk Havelkovi nařídil, aby se autem rozjel přímo proti kameře. Během této scény nešťastně najel do třech lidí a přimáčkl je ke zdi. Dva z nich těžce zranil. Herec údajně řídil příliš rychle a roli sehrál i kluzký povrch. Martin Havelka začal brzdit jinde, než měl, a auto pak jelo jinak," uvedl svědek.

„Já jsem nehodu viděl, ale to byl zlomek vteřiny. Viděl jsem auto, které přelítlo, a pak ránu,“ uvedl majitel domu Vladimír Nový. Prý někteří spekulovali i o tom, že za neštěstím mohly stát vadné brzdy. Scéna se však točila už poněkolikáté. 

Soudce nařídil jednání přímo na místě nehody. Přítomen byl i Martin Havelka. „Já jsem tu poslední jízdu už jet nechtěl. Ale oni chtěli ještě jednu a pan režisér mi řekl, abych jel,“ tvrdí herec. 

„Z poslední jízdy chybí brzdná stopa a nevím, jak rychle auto v kritické chvíli jelo. Jednání odročuji na neurčito z důvodu určení znalce, který řekne, zda auto, které obžalovaný řídil, zanechává brzdné stopy, či nikoliv,“ dodal soudce. 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve