Letní turistická sezóna ve Špindlu zahájena! Na co všechno se můžete těšit?

 Life & Style 
02. června 2016 02:50 / redakce
  0
📷
3 fotografie v galerii
Špindlerův Mlýn je krásný i v létě! skiareal.cz
Nová letní sezóna byla v sobotu zahájena ve Špindlerově Mlýně. Návštěvníci se mohou těšit na řadu akcí. Vyzkoušet mohli zbrusu nové terénní koloběžky, summer tubing anebo si užít plavbu loďkou po Labské přehradě. A zajímavé atrakce a doplňky pro vás skiareál má po celé léto!

Ve Špindlu, konkrétně ve Svatém Petru, si užijete kopec zábavy! Zahájen byl letní provoz šestisedačkové lanové dráhy ze Svatého Petra na Pláně, kam se můžete vyvézt nejen za výletem po hřebenech hor, ale užít si den můžete i na překrásném dětském hřišti s těmi nejlepším výhledy na okolní panoramata Krkonoš - „Krakonošově paloučku“.

svatopetrský areál nabízí v rámci nové letní sezóny celou řadu atrakcí a novinek, na kterých se vydovádí malí i velcí návštěvníci střediska. K dispozici jsou nejen oblíbené tříkolky, ale sjezdovky ve Svatém Petru si mohou zájemci nově sjet i na terénních koloběžkách, které se dají využít také na freeridových trasách ve zdejším bikeparku.

"Tříkolky i koloběžky je možné si zapůjčit u horních stanic lanovek jak na Pláních, tak na Medvědíně. Jízda je určená všem, kteří mají rádi adrenalin. Atrakce je ale samozřejmě bezpečná, přístupná je od 12 let," lákají správci areálu.

Vyzkoušet lze také méně tradiční hru Disk golf. Koše, do kterých se trefuje frisbee, jsou rozmístěné na malém hanku černé sjezdovky ve Sv. Petru. Pro odpočinek a občerstvení je ve Svatém Petru k dispozici letní terasa s barem, grilem, dětským koutkem a hernou. Pro děti i dospělé je pod střechou k dispozici ping pong, stolní fotbálek nebo třeba air hockey.

Za zkoušku rozhodně stojí Pumptrack, tedy oválná dráha se spoustou vln a klopených zatáček. Není v ní potřeba používat pedály, projíždí se pouze pomocí pumpování rukou. Trať je vhodná také pro úplné začátečníky a děti. Těm poslouží i nové Skills centrum, kde se nachází menší překážky, na kterých se potrénuje rovnováha na kole a je skvělou přípravou na jízdu v bikeparku. " Velmi oblíbenou atrakcí je už po prvních dnech provozu 90 metrů dlouhý Summer tubing. „Letní tobogán“, který se projíždí na nafukovacích kruzích, je situován na dojezdu černé sjezdovky ve Svatém Petru. Milovníkům tenisu jsou k dispozici 3 kurty, které se nachází v unikátním prostředí pod lanovkami.

K dispozici pro děti je samozřejmě také visutá lanovka Sky Dive a Meďánkovo hřiště na Medvědíně. Skiareál nabízí pro rodiny s dětmi 4 naučné stezky. Se zakoupením jízdenky na lanovku dostanou návštěvníci stezek na pokladně mapku, která je správně navede. Nejkratší je Mechová pěšinka s délkou 3,8 km. Nejdelší procházku pak nabízí trasa Krakonošův příběh, která měří 9,5 km.

Lanovky v provozu denně
Lanové dráhy na Pláně i na Medvědín jsou v provozu denně, a to každou půlhodinu od 8:00 do 12:00 a od 13:00 do 18:00. Pokud návštěvníci chtějí kromě jízdy lanovkou vyzkoušet zároveň nějakou další atrakci skiareálu, mohou využít tzv. FUN TICKETY. Výhodné balíčky kombinují jízdné s dalšími aktivitami, například výjezd lanovkou a terénní tříkolky nebo Summer tubing. Veškeré ceníky i výhodné balíčky naleznete na www.skiareal.cz. Jízdné lze nejvýhodněji zakoupit přes e-shop www.gopass.cz.

Špindl Bike Park se oficiálně otevře o víkendu 17. - 19. června
Skiareál chystá novinku v podobě rekonstruovaného Špindl Bike Parku, který se opět vrací do srdce Krkonoš, pod patronací zkušeného bikera Michala Maroši. Bike park nabídne více než 13 kilometrů tratí a stezek. Nebude chybět novinka - SLOPE STYLE trať přímo na dojezdu sjezdových tratí, kompletní rekonstrukcí projde downhillová trať RACE a v plánu je také předělání povrchů spodní části freeridové tratě DEEP FOREST do hladké a jednoduché podoby. „Downhillová trať nabídne lehčí varianty těžkých úseků tak, aby byla přístupnější i pro méně technicky zdatné jezdce. Návštěvníci bike parku se mohou těšit také na nové Skills centrum. Zdarma bude možné využít zázemí pro mytí kol, kola vozíme lanovkou také zdarma,“ doplňuje René Hroneš, marketingový ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn. V budově Špindl Motion shop & rental bude k dispozici také nově vybavená půjčovna kol. Nebudou chybět nejnovější downhillové modely ani elektrokola.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum