Chudáci Šafránková s Abrhámem: Přišli o balík peněz! Může za to Budař.

 Celebrity 
12. května 2016 10:24 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Josefu Abrhámovi a Libuši Šafránkové do smíchu asi moc není! Přišli totiž o kšeft!  archiv
Patří mezi „intelektuály“ milované, Českými lvy, které jsou už zprofanované jak svátek práce, oceňované, a přesto má problém s penězi, o které nyní jinde! Herec a nově i producent Jan Budař přišel o svůj projekt s názvem Princ Mamánek. Kvůli tomu, že nedostal od státu několikamilionový grant na natáčení, přišli o pořádný balík i Libuše Šafránková a její manžel Josef Abrhám!

Pohádku psal Jan Budař Popelce Libuši Šafránkové a jejímu manželovi Josefu Abrhámovi přímo na tělo. Jenomže hodně narazil. Ač se kamarádí s vlivnými lidmi, kteří často rozhodují o tom, které filmy v Česku jsou takzvaně ty správné a kvalitní a mají dostat České lvy, má smůlu. Kamarádi ho v tom nechali a on tak musel natáčení zastavit.

„Šafránková s Abrhámem přišli možná zhruba až o milion korun. Další lidi, jako Milan Lasica, Ondřej Vetchý nebo Jaroslav Plesl či Veronika Kubařová o statisíce,“ řekl VIPstory.cz dobře informovaný zdroj z okolí produkce, která pohádku připravovala.

Budařovi se jako začínajícímu režisérovi a producentovi nepodařilo získat grant od státu, takže se natáčení posouvá.

„Natáčení jsme posunuli o rok, je to nepříjemné, ale je to tak. Producentství dělám poprvé a hodně se dozvídám a učím,“ řekl Budař na Radiožurnálu s tím, že prý obdivuje profesionální producenty, pro které není problém zajistit financování filmů.

Jenomže je vidět, že Budař je velmi naivní! Problém to je. Ovšem jsou to roky dřiny, práce, kontaktů a často pokud není jeden film sledovaný a úspěšný, těžko se na další desítky milionů shánějí.

Někteří herci navíc možná přišli i o další peníze, protože si rezervovali termíny pro natáčení Prince Mamánka, a odřekli jiné kšefty. Ale takový je život. Herectví i filmařina je řehole jako každá jiná a povolání nejisté. Otázkou je, zda se na Jana Budaře nenaštvou a příští rok s ním v této sestavě do projektu půjdou?
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod