Troška se s tím nemaže! Ostře se pustil do Obamy, Merkelové, Halíka i církve!

 Celebrity 
10. května 2016 04:01 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Zdeněk Troška se ostře pustil do politiků i církevních představitelů! archiv
Zdeněk Troška je člověk vlídný, laskavý a usměvavý. Stále v dobré náladě. Ale jak ho něco naštve, umí to dát najevo. A rozhodně si nebere servítky! Pokud jde o politiku, to už vůbec ne! Protože je hlasitým kritikem církve, měl třeba problémy při natáčení svých Babovřesků. Teď se ostře pustil do kněze Halíka, kardinála Duky, ale taky Obamy nebo Merkelové.

Troška, který připravuje zrovna svou novou komedii Strašidla, jenž bude mít premiéru v srpnu letošního roku, se pro Parlamentnilisty.cz vyjádřil velmi kriticky ohledně migrační krize. Ze židle ho zvedla nedávná pochvalná slova Baracka Obamy na adresu kancléřky Merkelové.

„Obama mě rozesmál, když řekl, že je odvážná a statečná to žena, když sem přizvala miliony běženců před válkou – kterou beztak rozpoutal on. A proč on není také tak odvážný a statečný a nenabídne azyl těmto chudákům u sebe v Americe?“ ptá se oblíbený režisér.

Co se týče křesťanství a uprchlické krize, v tom má oblíbený filmař, který svými lidovými komediemi i pohádkami sklízí obrovské úspěchy v návštěvnosti i sledovanosti, taky jasno!

"Mě zaujalo vyjádření jednoho pracovníka, který se pohyboval v jejich blízkosti a byl překvapen tím, že se tito křesťanští uprchlíci do kostela nikterak nehrnuli. A to už samo o sobě o něčem svědčí. Vyzkoušel je někdo z katechismu? Uměli všechny modlitby, znali průběh mše? To, co pak předvedli, je jen jasným důkazem jejich „vyčuranosti“. Prostě se zadarmo a pohodlně dostat k nám, tedy k branám vysněného Německa a pak „Lebewohl“! Velmi dobře věděli, že se tady moc dlouho modlit nebudou. Šikovně vymyšlená akce. Dobře, že naše vláda takováto „ušlechtilá“ gesta okamžitě zrušila,“ myslí si Zdeněk Troška, který naprosto nechápe takzvané evropské kvóty, co se počtu uprchlíků poslaných do každé členské země EU týče.

„Jsou věci, které zdravý selský rozum prostě nebere. Kde končí dobrá vůle a začíná diktát toho někoho, kdo tím sleduje úplně jiné věci, než pouhou pomoc z lásky k bližnímu? Ať mi nikdo neříká, že není v moci vyspělých evropských států dokonale zajistit své hranice a výsostné vody proti imigrantům, jak to dělá Amerika. Ta přece díky svým námořním hlídkám nepustí ke svým břehům žádnou neohlášenou loď, ani lodičku. A s uprchlíky už vůbec ne. Všechny obrací zpět, odkud připluly. Bez milosti,“ podotkl Troška a odsoudil i bezvízový styk s Tureckem!

Troška je také známý podporovatel prezident Miloše Zemana, proto ho také štvou slova kněze Tomáše Halíka, který tvrdí, že hlava státu je demagog a rozděluje společnost. Ať pan Halík jde příkladem sám. Jako kněz ví jistě o mnohých prázdných klášterech a farách, kde by mohl svou lásku k bližnímu svému příkladně dokázat tím, že je uprchlíkům nabídne za azyl, aspoň budou nějak užitečné, a sám jim bude sloužit do roztrhání těla a ke spáse své duše, což je vlastně jeho křesťanská povinnost. Myslím si, že na rozdíl od pana Halíka má pan prezident pravdu, dobře ví, co říká a dělá. A když se to tu panu faráři nelíbí, může odjet za paní Merkel, nikdo ho tu nedrží," podotkl režisér a prý už ho asi nic nepřekvapí. Ani to, že by se právě Halík mohl stát novým prezidentem.

„Při své fantazii si dovedu představit všechno – ministrem financí by se pak mohl stát Duka, předsedou vlády Vlk… Ecce Homo. Nelichotivě se Troška vyjádřil i k neslavným církevním restitucím, které označil slavný režisér za hamižnost a nenažranost církve, která by měla být chudá, neměla by chtít nic, protože už má dost a ani o to, co má, se neumí postarat!
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008