Baleťák Harapes chce do politiky! Budete koukat za koho!

 Celebrity 
16. února 2016 08:05 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Vlastimil Harapes chce jít do politiky! Má šanci? archiv, ČT
Uznávaný tanečník, bývalý šéf baletu Národního divadla Vlastimil Harapes chce do politiky. Tedy lépe řečeno přijal předběžnou nabídku kandidovat v letošních doplňujících volbách do Senátu. Šanci dostat se tam mu dal ministr obrany a taky herec Martin Stropnický. Jako první o nabídce informoval server Bleskově.cz.

Letos oslaví Harapes 70. narozeniny a možná to je důvod, kdy konečně začít uvažovat jinak. Předat pár zkušeností a ukázat, že i v politice mohou být slušní, vzdělaní lidé s přehledem. Vlastimil Harapes dostal nabídku jít do Senátu za Prahu 6.

"S touto nabídkou přišel můj kamarád a ministr obrany Martin Stropnický, se kterým se pochopitelně roky známe a přátelíme se. Je to v mém životě už čtvrtá nabídka jít do politiky. Nerozhodl jsem se bezhlavě. Udělal jsem si mezi přáteli takový soukromý průzkum a všichni mi řekli, ať do toho jdu. Měl bych kandidovat za Prahu 6, kde je i mé oblíbené Divadlo Semafor," svěřil se Bleskově.cz Harapes.

Také i principál Semaforu, herec Jiří Suchý, vyslovil tanečnímu mistrovi podporu v případné kandidatuře do Senátu. "Hrajeme tam společně nějaké věci a pan Suchý dokonce v takové humorné nadsázce řekl, že pokud bych byl zvolen, tak mu bude ctí stát na jednom jevišti se senátorem," svěřil se Vlastimil Harapes.

Teď musí slavný baleťák i herec počkat, až jeho kandidaturu schválí potřebný počet delegátů a vyšlou ho do boje o tento post. Pokud se to podaří, bude mít velkou šanci. ANO totiž sází na známá jména a osobnosti a tou Harapes bezesporu je!

Měsíčně by si tak přišel na více jak 100 tisíc korun. Nyní působí především jako umělecký šéf na Mezinárodní konzervatoři Praha.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum