Legenda přijede do ČR! Co Gott nedokázal, dokáže Žbirka!

 Celebrity 
14. února 2016 04:01 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Marika Gombitová vyrazí na turné a přijede i do ČR archiv
Česko se může těšit na legendu Česko Slovenské pop music. Marika Gombitová, která žila mnoho let v ústraní, vystoupí poprvé po dlouhé době v Praze. To, co se nepovedlo Karlu Gottovi, dokáže Miro Žbirka .

Gombitová dodržela svůj slib a vyráží na turné právě se slavným Mekym Žbirkou. Sice jí ven z jejího bratislavského bytu dostal Karel Gott, s nímž nazpívala i písničku, ale to, aby vyrazila na turné a ke všemu přijela do Čech, to se mu nepodařilo.

Gombitová a Žbirka spolu působili ve velmi úspěšné kapele Modus a nyní proto kývla na Žbirkovu nabídku. „S potěším vám mohu oznámit, že se jako host zúčastním podzimního turné Road to Abbey Road Tour Miro Žbirky. Věřím, že si společné koncerty užijeme stejně dobře v Česku, jako i na Slovensku. Již se nemůžu dočkat. Je mi ctí podpořit tento zajímavý projekt, proto jsem Mekyho pozvání s radostí přijala,“ uvedla slovenská legenda, která je stále na vozíku, ale jak říká, energie má na rozdávání.

Obrovskou radost z toho, že Marika kývla na nabídku má právě i Žbirka. „Podařilo se něco, v co bych před pár lety ani nedoufal. Být s Marikou znovu společně na pódiu je můj splněný sen,“ uvedl zpěvák, který s Gombitovou v minulosti natočil několik duetů.

Gombitová se po nehodě, která ji upoutala na vozík, uzavřela do sebe a dlouhé roky až na výjimky z bytu nevycházela. Nechtěla nikoho vidět, nic dělat. Byla jen se svou ošetřovatelkou a uzounkou skupinkou přátel. Nakonec se jí tak začalo stýskat, až neodolala nabídkám od Gotta i od Žbirky.

Osudná nehoda se stala v době, kdy byla Marika na vrcholu kariéry a měla na svém kontě stříbrnou i zlatou Bratislavskou lyru, vítězství na festivalu v polských Sopotech, bronz a stříbro ve Zlatém slavíkovi,.

Vše se odehrálo, když se vracela z Brna z posledního koncertu Modusu. Vůz Renault 5, v němž ji vezla její jednadvacetiletá kamarádka Andrea B. z Německa, havaroval! Andrea dostala smyk, přejela do protisměru a po několika kotrmelcích skončil vůz na střeše v poli. Zatímco řidička byla jen lehce zraněna, Marika na tom byla mnohem hůř. Měla poraněnou míchu, zlomená žebra i prsní kost. Po dlouhých měsících se dostala z nemocnice, ale ortel zněl jasně: Už nikdy nebudete chodit. S tím se musela slavná zpěvačka naučit žít.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod