Gott už je z nemocnice zase doma! Jak to s ním vypadá?

 Celebrity 
07. prosince 2015 08:50 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Zpěvák už není v nemocnici! Je doma a čeká na další léčbu! facebook K. Gotta
Těžce nemocný Karel Gott už je z nemocnice zase doma. Jak to s ním teď po druhé chemoterapii vypadá? V neděli odpoledne byl propuštěn do domácího léčení, aby si odpočinul. Zdá se, že lékaři jsou zatím s průběhem léčby spokojení.

"Výsledky jsou zatím uspokojivé, nicméně to stále nic moc neznamená. Ve stavu, v jakém zpěvák je, je to první pozitivní vlaštovka, ale rozhodně ne konstatování, že by byl vyléčený, bohužel," uvedl člověk z Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí, kde se Gott léčí z non-Hodgkinova lymfomu pod dohledem profesora Marka Trněného.

Karel Gott se smířil s tím, že přichází o vlasy, že bude dál hubnout. Důležité pro něj je, aby se z nemoci dostal. "Teď není čas na to, abych byl marnivý, jde mi o život," nechal se slyšet před týdnem, v době, kdy navštívil předávání Slavíků.

Zpěváka bolí klouby, žaludek, občas má nevolnosti, ale to vše k chemoterapické léčbě patří. Lékaři jsou na jednu stranu průběhem léčby spokojení, na druhou stranu mají strach. "Je důležité, aby to vydržel fyzicky, aby to vydržely životně důležité orgány a hlavně, aby jeho velmi oslabenou imunitu neoslabil žádný vir," míní odborníci z onkologie.

Do Vánoc by zřejmě zpěvák měl podstoupit ještě jednu sérii léčby. Pokud vše půjde dobře, svátky stráví v klidu se svou rodinou a po Vánocích pak by měl absolvovat další série chemoterapií. Vypadá to na osm až dvanáct, případně šestnáct cyklů velmi agresivní léčby, která by měla lymfom oslabit a následně zlikvidovat. Gott zatím bojuje o život jako lev!
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47