Nemocný Gott: Je připravený na smrt! Nevěří snad ve své uzdravení?

 Celebrity 
04. prosince 2015 04:54 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Karel Gott minulý víkend vystoupil na Slavících! Dobře věděl, že na hodně dlouho to bylo poslední veřejné vystoupení na veřejnosti! Profimedia
Těžce nemocný Karel Gott se o své nemoci českým médiím příliš nevyjadřuje. Teď po Slavících udělal výjimku a cosi prozradil, ale například německému Bildu řekl daleko více. Připustil dokonce, že to s ním nemusí dopadnout dobře a je připravený "odejít".

Slova, z nichž mrazí, jsou ale zřejmě jistou formou ventilu a usmíření se i s variantou, že to prostě nemusí dobře dopadnout. Karel Gott je si dobře vědom svého velmi vážného stavu. Léčí se, rve se o život, bojuje, přesto ví, že tenhle boj nemusí vyhrát.

Přesto, že pro česká média uvedl, že lékaři mu dávají devadesáti procentní naději na uzdravení, pro německý tisk byl "kritičtější".

"Lékař mi ukázal výsledky počítačové tomografie. V oblasti břicha jsem viděl jen obrovskou černou skvrnu. Po první chemoterapii je teď skvrna asi třetinová. Rakovina se sice rozšířila, ale nezasáhla naštěstí žádné orgány. Lékaři říkají, že má šance na přežití je devadesát procent. Jsem připravený na všechno. V nemocnici se mi promítl celý můj život jako film. Pomyslel jsem si, že jsem viděl celý svět, měl jsem hezký život a skvělou kariéru. Jestli mám teď odejít, tak to tak má být a já jsem připravený," řekl pro tento deník Gott.

Dokonce i uvedl, že neřeší, zda bude ještě někdy zpívat. Spíš ale ne. Podle všeho mu právě léčba poškodí hlasivky. Hlavně dýchání bude i po léčbě na dlouhou dobu oslabené.

"Karel není hloupí a dobře ví, že jeho stav je velmi vážný. Dobře také ví, že mu není třicet, a že tato nemoc je horší s postupem věku. Na druhou stranu bojuje a to je důležité. Neztratil smysl života, což je půlka úspěchu každého, takto nemocného pacienta," dodal jeden z jeho přátel, který si však myslí, že Mistr moc dobře ví, jaké jsou naděje, jaká je prognóza, a že taky počítá s tou horší variantou. Tu s však nikdo z nás nechce připustit!
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve