Miroslav Donutil: Těžká a záhadná nemoc!

 Celebrity 
07. prosince 2015 04:54 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Miroslav Donutil jako doktor Elinger v úspěšném televizním seriálu.  archiv ČT
Neštěstí nechodí po horách, ale po lidech, říká staré přísloví. A i takový king, jakým je herec Miroslav Donutil ví, že může mít na účtě desítky milionů, ovšem když není zdraví, není nic. Jeho vážná nemoc mozku mu hodně znepříjemnila život!

Před lety se spekulovalo, že slavný herec trpí epilepsií. Záchvaty padoucnice mu měly znemožnit nejen hrát, ale hlavně řídit auto nebo získat zbrojní pas. Jenomže jak se ukázalo, jde o velmi ojedinělé onemocnění a ani on sám neví o jaké.

"Nikdy jsem neměl diagnózu epilepsie, protože pokud bych ji měl, asi bych nemohl vykonávat tohle povolání. Nemáte ložisko, nedá se to určit. Máte tam jistou disproporci, říkali mi lékaři nanejvýš," řekl před časem doktor Elinger, tedy Miroslav Donutil, který právě obvoďáka v seriálu Doktor Martin hraje.

Jeho nemoc není smrtelná, nicméně vážná rozhodně je. V současné době je sice kontrolován a patrně medikován, ale ostražitý musí být pořád. I když mu lékaři řekli, že by klidně už mohl mít zase řidičák, nechce. Neřídí, nechává se vozit šoférem, takže v klidu může telefonovat, úřadovat nebo odpočívat.

Ještě před lety měl takové záchvaty, že upadal do bezvědomí. Jindy byl zase jakoby mimo, zahleděný do prázdna. Nicméně říká jedno zásadní: "Moje nemoc mi pomohla k tomu, aby se ze mne nestal alkoholik a uměl jsem se bavit bez skleničky. Skutečně jsem trpěl nějakou neurologickou, blíže nespecifikovanou nemocí. Byla dost závažná a dlouhá, trvala přes pětatřicet let. Najednou se to vytratilo a jako bych nevěděl, že jsem nemocný byl," říká dnes Donutil.

Co přesně za onemocnění to bylo, neví. Nevědí to ani lékaři. Mohlo jít třeba i jistou formu těžkého zánětu, který se prostě časem "vyléčil" nebo vstřebal
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve