Dušičky jsou tady. O hroby Nekonečného, Pilarové i Žbirky se jejich blízcí skvěle starají. Někteří slavní ale žádný hrob nemají

 Celebrity 
02. listopadu 2022 14:57 / René Černý
  1
📷
5 fotografií v galerii
Květiny, svíčky a různé dárky od fanoušků zdobí hroby slavných Se svolením J. Kolomazníka a K. Žbirkové
Dušičky, tedy Svátek zemřelých, je zase tady. Na hroby nosíme květiny, věnce, zapalujeme svíčky. Dělají to jak blízcí, tak i příznivci známých osobností. Například Karla Gotta, Evy Pilarové, Daniela Nekonečného. Někteří slavní však žádné hroby nemají. Víme, kteří a proč. Karel Gott, Eva Pilarová a Daniel Nekonečný jsou „sousedi“. Věčným spánkem odpočívají na hřbitově na pražských Malvazinkách. Jejich blízcí se o hroby skvěle starají. A to nejenom před Dušičkami.

„Chodím sem několikrát týdně. S přáteli, kteří mi pomáhají, to dáváme dohromady. Chodí sem mraky lidí, je vidět, že Evu mělo hodně lidí rádo,“ svěřil se inStory.cz vdovec po Evě Pilarové Jan Kolomazník.

Jen kousíček od zpěvaččina hrobu má ten svůj zpěvák a showman Daniel Nekonečný. O něj pečuje Kolomazníkova blízká kamarádka a první žena Nekonečného Zuzana Kardová. Ta patřila také blízkým kamarádkám milované Pilarky. 

„Na Dana s dcerou myslíme pořád a snažíme se, aby to tam měl hezké. S Honzíkem Kolomazníkem často chodíme za Evičkou, tak se vždy stavíme u Dana a naopak. Mají to tu hezké a jsou v dobré společnosti, naproti je Karel Gott,“ podotkla Kardová.  

Před rokem zesnulý zpěvák a muzikant Meky Žbirka našel místo posledního klidu na pražských Olšanech. Jeho pomník je nepřehlédnutelný. A manželka se synem i další přátelé o hrob vzorně pečují. Fanoušci mohou tak své legendě položit kytičku a zapálit svíčku.

To u některých není možné. Například herečka Helena Růžičková, její syn Jiří a manžel Jiří st., hrob nemají. Jsou na Vinohradském hřbitově rozptýleni na loučce. „Sami si to takhle přáli. Kytička se tam dá dát, ale ne na konkrétní místo. Helena nechtěla hrob, říkala, že je to jen přehlídka pro příbuzné, kdo dal lepší kytku nebo věnec,“ podotkla spisovatelka a blízká kamarádka herečky Marie Formáčková.

Hrob nemá ani předloni zesnulá herečka a dabérka Jana Andresíková. Dodnes její přátelé netuší, kde jsou její ostatky uloženy. Jak prý zjistili, její jediná dcera, na jejíž svátek herečka zemřela 19. října 2020, má urnu zatím doma. 

Před dvěma týdny zesnulá herečka Boženka ze Sněženek a machrů Valentina Thielová také hrob nemá. Nikdo neví, zda bude mít. Její dědičky, dvě neteře, z nichž jedna oznámila úmrtí 89leté herečky, s nikým nekomunikuje. Neoznámila ani blízkým přátelům, že byla herečka v hospici nebo že zemřela. Kde spočinou její ostatky tak není zřejmé.

Autorský článek

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum