Karel Gott by slavil 83. narozeniny, vzpomínku přidala manželka Ivana i prezident

 Celebrity 
15. července 2022 10:43 / René Černý
  0
📷
7 fotografií v galerii
Karel Gott by dnes slavil 83. narozeniny Se svolením Karel Gott Agency/Martin Kubica
Karel Gott by právě nyní slavil 83. narozeniny. Kdyby žil, zcela jistě by dostal stovky nebo spíš tisíce gratulací. Bohužel už tři roky není mezi námi, ale ani tak na něj jeho věrní fanoušci, kolegové a přátelé nezapomněli. Rozhodně ani jeho žena Ivana a její dvě dcery, nebo dokonce prezident Miloš Zeman s Manželkou.

Karel Gott oslavil 14. července 2019 své kulaté 80. narozeniny a 1. října téhož roku ve své vile na pražské Bertramce naposledy vydechl. Prohrál boj se zákeřnou rakovinou, s akutní leukemií. Přesto pár měsíců před tím svolal stovky svých přátel a kolegů a oslavil s nimi kulatiny.

Někteří tušili, že se s ním vidí naposledy, jiné to ani nenapadlo. Mistr ale dobře věděl, že už i tak žije přes čas, protože původně mu lékaři dávali maximálně půl roku. Těžce nemocný Karel Gott s tím byl smířen a díky své ženě Ivaně a dvěma dcerám se mu dařilo to zvládat. 

Ani tři roky po jeho odchodu lidé nezapomněli. Ivana Gottová dokonce přidala vzpomínku a fotografii z cesty na jejich poslední společnou dovolenou.

"Dneska by měl Karel 83. narozeniny a od rána by přijímal gratulace od svých přátel a fanoušků… Dojímá mě, že zástup těch, kteří na Karla vzpomínají, je stále tak dlouhý. Zkrátka, že je stále ve vašich srdcích a že na něj pořád myslíte. A tak mě napadlo poslat vám tuhle fotku, kde Karel připíjí i na vaše zdraví. Je to snímek z roku 2019, z cesty na naši poslední společnou dovolenou na Sardinii. Přeji i vám spoustu krásných cest. Užijte si nádherné léto a opatrujte se. Vaše Ivana," napsala velmi hezky na sociální profil manžela, který stále spravuje Ivana Gottová.

Také hlava státu, prezident Zeman uctil s manželkou památku nejslavnějšího československého zpěváka, jehož sláva sahala daleko za hranice republiky. Nepřišli sice osobně na pražské Malvazinky, kde jsou ostatky zpěváka, ale poslali kytici a přidali i vzkaz. "S mojí paní jsme zasláním květiny uctili památku Karla Gotta, který by dnes oslavil 83. narozeniny," uvedl Zeman na sociální síti.

S milou vzpomínkou přišla i dlouholetá Gottova kamarádka a kolegyně, zpěvačka Jitka Zelenková, která denně na Karla myslí a vzpomíná na stovky jejich společných vystoupení. "Milý Kájo, ať jsi kdekoliv, díky za všechno a posílám pusu k narozeninám," napsala a přidala srdíčko. 

Podobně na něj vzpomínají tisíce fanoušků ať u nás, nebo třeba na Slovensku, v Polsku, v Rakousku či Německu. Právě tam byl Gott možná ještě slavnější než u nás. A dokonce donedávna někteří tamní lidé mysleli, že Karel Gott je Němec a v Česku pouze žije. 

"Na Karla myslím denně a i když jsme spolu už pár let před jeho odchodem nespolupracovali a vídali jsme se sporadicky, nikdy na něj nezapomenu. Nikdy mu nepřestanu být vděčný za to, že si mně do svého týmu kdysi vybral a mohl jsem řadu let stát po jeho boku. S nadsázkou říkám, že jsem sice vystudoval práva, ale také Univerzitu Karla Gotta, protože to byla obrovská škola," dodal pro inStory.cz JUDr. Jan Adam, hudební dramaturg a bývalý Gottův osobní tajemník. 

Autorský článek.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47