Rozlučková turné se vyplatí. Elton John na něm vydělá až 2 miliardy dolarů

 Celebrity 
03. února 2023 08:26 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Elton John na rozlučkovém turné vydělá majlant Depositphotos
Specialisty na rozlučková turné jsou rozhodně členové kapely Kiss, která objíždí svět a stále dokola se loučí už několik dekád. Na čem také vydělávat, když už neskládáte žádnou novou hudbu a nevydáváte žádné nové desky. Na koncertech. A zvlášť výdělečné jsou právě ty rozlučkové.

Je to takový chyták na fanoušky. Hudebníci oznámí rozlučkové turné a fanoušci kupují lístky ve velkém, co kdyby toho svého idola skutečně viděli naposledy. A to může potvrdit nejen kapela Kiss, jejíž rozlučková turné jsou už dvě desetiletí vyprodaná, ale také Elton John, který na svém rozlučkovém turné navíc trhnul světový rekord.

Pětasedmdesátiletý Elton se totiž právě stal umělcem, který na svém turné vydělal úplně nejvíc peněz. Za své rozlučkové turné Farewell Yellow Brick Road, respektive za jeho část po Oceánii, si na své konto připsal neuvěřitelných 818 milionů dolarů, a to zdaleka není konec. Elton totiž ještě v letošním roce bude mít evropskou část turné, takže hravě pokoří miliardovou hranici.

Respektive, vzhledem k tomu, že v roce 2023 má Elton John odehrát minimálně 50 koncertů po Evropě, včetně 10 nocí v londýnské O2 Areně a také na festivalu v Glastonbury, už nyní se odhaduje, že jen na těchto koncertech dohromady vydělá miliardu dolarů. Takže za úplně celé světové turné se jeho výdělek bude blížit dvěma miliardám dolarů. A to se vyplatí.

Eltonovo rozlučkové turné začalo v Severní Americe a zahrnovalo 42 vystoupení, to bylo už v roce 2018, poté následovalo 111 dalších koncertů v roce 2019 a dalších 25 v roce 2020, než turné muselo být přerušeno kvůli pandemii Covid-19. V roce 2022 absolvoval Elton John 93 koncertů a rok končil v listopadu třemi vyprodanými koncerty na Dodger Stadium, v Los Angeles.

Elton John tak dalece překoná dosavadní rekord, který po čtyři roky držel Ed Sheeran, který na turné Divide vydělal 775,6 milionu dolarů, následován U2, The Rolling Stones a Coldplay. A protože rozlučková turné jsou zkrátka ten nejlepší byznys, Eltonův manžel David Furnish už se nechal slyšet, že konec rozlučkového turné nemusí znamenat ten vůbec poslední koncert Eltona Johna.

Elton je sice jedním z nejbohatších umělců, jak se ale zdá, i ve svém poměrně vysokém věku si rád vydělá ještě nějaké ty stovky milionů. Jeho manžel David Furnish je navíc o patnáct let mladší a mají spolu dva syny, takže po slavném zpěvákovi má rozhodně kdo dědit. Navíc i sám Furnish potřebuje peníze teď a tady. Je totiž šéfem filmové společnosti Rocket Pictures, kterou založil s Eltonem a snaží se jako producent prorazit ve světě filmu, což se mu ale nijak zvlášť nedaří. A filmy je samozřejmě potřeba mít, z čeho financovat. Furnish v posledním desetiletí přesedlal na animované filmy a v tomto odvětví se mu daří o dost víc. Jeho největším úspěchem ale je rozhodně film Rocketman, což je známý biografický film o Eltonu Johnovi s Taronem Egertonem v hlavní roli. Furnish film natočil za 40 milionů dolarů a celosvětově tenhle snímek vydělal 195 milionů dolarů. Tedy o pořádný kus méně než Eltonovo rozlučkové turné.

Nic takového už nepotká Ozzyho Osbournea, který oznámil, že ze zdravotních důvodů už nebude nikdy koncertovat. Právě jeho vleklé zdravotní potíže způsobily, že fanoušci s koupenými vstupenkami čekali několik let, než Ozzy konečně přijede do jejich země, ale to se už nikdy nestane. Čtyřiasedmdesátiletý rocker sám potvrdil, že jeho zdravotní stav mu už zkrátka nedovoluje cestovat.

Autorský článek, další zdroj: Mirror

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008