Marilyn Manson má na krku další žalobu za sexuální násilí jen chvíli poté, co si herečka Esmé Bianco nechala zaplatit za mlčení

 Celebrity 
02. února 2023 09:34 / Mirka Malá
  1
📷
2 fotografie v galerii
Marilyna Mansona žaluje další žena za sexuální násilí Depositphotos
Zpěvák Marilyn Manson se sotva vyhnul velké soudní kauze za sexuální násilí a hned má na krku další žalobu. I když tedy zatím soudy neprokázaly, že by Manson skutečně byl sexuálním predátorem, něco na těchto kauzách asi přeci jen bude.

Minulý týden sice herečka Esmé Bianco souhlasila s tím, že stáhne svoji žalobu proti Mansonovi, a vše urovnala mimosoudně, tedy jinými slovy, nechala si zaplatit za svoje mlčení. Manson si ale nestihnul ani oddychnout a je tu další žaloba.

Žena, která v žalobě vystupuje pod anonymním jménem Jane Doe, podala na Marilyna Mansona novou žalobu, ve které tvrdí, že podstupovala roky sexuálního napadávání ze strany slavného zpěváka. Žaloba, která byla podána v pondělí, uvádí, že sexuální útoky začaly, když jí bylo 16 let a pokračovaly až do její dospělosti.

„Tato žaloba jde nad rámec jmenovaného predátora a zaměřuje se na nahrávací společnosti, které vědomě profitovaly z kriminálního chování svého umělce, a je to obžaloba hudebního průmyslu za udržování kultury, která oslavuje, chrání a podporuje sexuální predátory,“ uvedla ženina právní zástupkyně Karen Barth Menzies ve své tiskové zprávě.

Jane Doe v žalobě popisuje, že navštívila jeden z Mansonových koncertů a setkala se s ním v zákulisí. Rocker ji požádal o její domácí adresu a telefonní číslo a tvrdil, že jí chce poslat nějaké propagační materiály. Manson ji také pozval do svého autobusu, kde se dopustil sexuálního násilí na tehdy nezletilé dívce, která byla v té době panna. Manson jí také vyhrožoval, že pokud o tom někomu řekne, zabije ji a její rodinu. Žaloba také tvrdí, že napadení, zastrašování a grooming pokračovaly po dlouhé roky, což vedlo k její závislosti na drogách a alkoholu.

Později se žalobkyně seznámila s bubeníkem kapely Nine Inch Nails Chrisem Vrennou, kvůli kterému se přestěhovala do Los Angeles a začala s ním chodit. Vrenna později začal bubnovat v kapele Marilyna Mansona a žena s ním cestovala po koncertech. Jane Doe tak cestovala do mnoha měst a států, včetně New Yorku. Na každé akci ji Manson a jeho kapela přivedli do zákulisí a do autobusu. Během tohoto období se žena s Mansonem setkávala prakticky každý den. Manson a jeho spolupracovníci jí dávali drogy a zdrogovanou ji pak Manson zneužíval.

Nová žaloba tedy přichází poté, co se herečka Esmé Bianco s Mansonem dohodla na urovnání soudního sporu o sexuálním napadení, který proti němu a jeho nahrávací společnosti podala v roce 2021. Dvě další žaloby proti Mansonovi byly od té doby zamítnuty. Právě Bianco se stala první ženou, která proti Marilynu Mansonovi vznesla obvinění za sexuální zneužívání a násilí. Její zkušenosti potvrdila tehdy i slavná herečka Evan Rachel Wood na svém instagramovém účtu, která s Mansonem chodila tři roky. Dokonce s ním byla krátce i zasnoubená. V roce 2016, tedy šest let po jejich rozchodu, herečka poprvé promluvila o tom, že ji Manson během vztahu několikrát znásilnil a také ji psychicky týral.

„Jméno mého násilníka je Brian Warner, světu známý také jako Marilyn Manson,“ napsala Evan Rachel Wood v roce 2021 na Instagram. „Začalo to, když jsem byla teenager, a roky mě strašlivě týral. Byl mi vymyt mozek a byla jsem zmanipulována do podřízenosti. Jsem zde, abych odhalila tohoto nebezpečného muže a celé průmyslové odvětví, které mu to umožnilo, než zničí další životy. Stojím na straně mnoha obětí, které už nebudou mlčet.“

Autorský článek, další zdroj: The Cut

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod