Oslavenec Kodet! Neuvěříte, kolik měl za život baráků!

 Celebrity 
18. července 2015 03:05 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Kristianu Kodetovi bylo 67 let! Za svůj život toho stihl opravdu hodně!  archiv K. Kodeta
Nejprodávanější český malíř současnosti Kristian Kodet oslavil včera své 67. narozeniny. Rozhodně se prý na ně necítí a to přesto, že toho má opravdu hodně za sebou. Dvě emigrace, čtyři dcery a také koupi a rekonstrukce mnoha nemovitostí! Neuvěříte, kolik jich za život stihl pořídit.

Kristian Kodet v současné době bydlí trvale přímo v centru Prahy na Staroměstském náměstí, ale nejraději je na své chalupě v milovaných jižních Čechách, kde si před lety pořídil bývalou barokní faru. Do toho má ještě domek na Floridě, kde je s rodinou vždy od podzimu do jara. Před lety prodal trojici renesančních domů v Táboře, které zrekonstruoval a měl tam řadu let muzeum Tří generací Kodetů, teď je tam muzeum čokolády a marcipánu.

„A to jsem měl ještě v Chýnově roubenku, kterou jsem zrekonstruoval a další nemovitosti. Kdybych to spočítal i s emigracemi, tak jsem za svůj život koupil, zrekonstruoval a prodal asi 20 baráků. No není to málo,“ svěřil se VIPstory.cz Kristian Kodet, který se nejlépe cítí na své faře.

„Tam se zavřu nahoře v ateliéru a maluju, anebo přemýšlím. Rekonstruovat staré domy, nebo i věci mě prostě baví. Je to moje vášeň. Dávat tomu tu původní podobu. Jsem rád, když takový věc nebo dům, byt má svou duši. Nesnáším modernu,“ přiznává Kodet, který stihl ve dvou manželstvích zplodit čtyři dcery a je už také dědečkem. Šestileté vnučce se věnuje, jak jen může a jak s oblibou říká, je také částečně ženat.

„Moje žena má svatozář, že to se mnou vydržela a já druhou, že jsem to vydržel s ní,“ směje se malíř, jehož obrazy visí po celém světě, v řadě galerií, bank a jeden dokonce i v Bílém domě. „Ne, vážně, mám úžasnou ženu. Ono je důležité v tom životě mít toho správného parťáka, toho člověka, který vám rozumí a je vám oporou. Bez toho to moc nejde,“ chválí si manželství s Janou Kristian Kodet.

V létě se nikam nechystá. Na pár dní byl v Rakousku a teď si chce užívat klid a pohodu v milovaných jižních Čechách, kam jezdil už jako malé dítě se svým bratrem, slavným hercem Jiřím Kodetem, a kde se také poprvé potkal kdysi jako mladý kluk se svým pozdějším velkým přítelem, zpěvákem Waldemarem Matuškou.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47