Ivan Vyskočil a vdova po slavných mužích. Neuvěřitelné shledání po půl století

 Life & Style 
24. června 2021 08:49 / René Černý
  0
📷
4 fotografie v galerii
Ivan Vyskočil se s Helenou Rytířovou shledal opět po půl století Jaroslav Hauer / NF Regi BASE I.
Nejenomže hrál Ivan Vyskočil v příbězích o Rychlých šípech, ale teď herec a dabér dostal i šanci podílet se na natočení audioverze knihy určené pro děti a teenagery, která má navíc i charitativní podtext. Díky tomu prožil úžasné setkání a vysekl poklonu dámě, kterou celá ta léta obdivuje!

Přestože se oba desítky let pohybují v oblasti kultury, neviděli se neuvěřitelných 50 let! Teď se spolu po tak dlouhé době opět sešli, a to hned dvakrát. Ivan Vyskočil a režisérka, spisovatelka a vdova po dvou slavných mužích - herci Petru Čepkovi a později po textaři, skladateli a hudebníkovi Zdeňku Rytířovi, Helena Rytířová.

"Sešli jsme se v rámci krásného projektu pro děti a teenagery, který má ještě benefiční podtext. Potkali jsme se u nás v Řevnicích, v našem nahrávacím studiu, kde se natáčela audioverze knihy pro děti a teenagery Regáči. Bylo to krásné shledání s Ivanem. Mám ho moc ráda," prozradila Helena Rytířová.

Vyskočil právě této ženě vysekl obrovskou poklonu a shledání po půl století pro něj bylo neuvěřitelným zážitkem. "My jsme se opravdu neviděli padesát let, a přitom, jako by to včera bylo. Vždycky byla a je to skvělá a krásná ženská a pořád má krásný smích a smysl pro humor, a to je, kromě jiného, na ženských to nejkrásnější," svěřil se Vyskočil, který v audioverzi dobrodružných a napínavých příběhů z dětského prostředí propůjčil hlas vypravěči.

Kniha, na jejímž křtu se Vyskočil s Rytířovou potkali podruhé, obsahuje několik povídek ve stylu Rychlých šípů. Příběhy jsou edukativní a každý je zaměřený na jinou životní situaci, v níž musejí děti obstát. Jsou to povídky napínavé, zábavné, dramatické i poučné. Autorkou je Helena Beránková a vydal ji Nadační fond REGI Base I. věnující se novodobým válečným veteránům, zraněným hasičům, policistům a záchranářům.

"Kromě Kateřiny Brožové, která namluvila všechny ženské role, a Martina Zounara, jehož hlasem mluví mužské postavy, v audioknize figuruje právě Ivan Vyskočil," prozradil autor projektu a režisér Libor Adam.

Výtěžek z prodeje knihy jde na pomoc handicapovaným záchranářům a vojákům nebo policistům. Kniha v tištěném vydání, k níž se konal i křest, vyšla nyní před prázdninami. "Audioverze vyjde na podzim a zájemci, kteří si ji pořídí, mohou udělat radost někomu třeba pod stromečkem na Vánoce a taky zároveň opět přispět na dobrou věc," dodal Hynek Čech, ředitel Nadačního fondu Regi BASE I. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008