Silný příběh slavné moderátorky: Tereza Pergnerová upřímně o divokých 90kách, VyVolených i své rodině

 Face To Face 
19. května 2021 17:30 / René Černý
  0
📷
4 fotografie v galerii
Tereza Pergnerová byla hostem talk show Face To Face Face To Face
Původně studovala hudební konzervatoř, největší slávu jí ale přinesl hudební pořad Eso, proslavila legendární hláška, reality show Vyvolení a dnes někdy až dojemné příběhy v pořadu Mise nový domov. Prošla si hodně složitým a krutým obdobím, dnes říká, že je spokojená a šťastná. Co jí chybí ke štěstí a na co se těší? I o tom v talk show Face To Face mluvila moderátorka Tereza Pergnerová.

Když začala moderovat hudební pořad ESO, který se stal legendárním, přišla s hláškou „Čágo bélo, šílenci“. Kde se vzala tahle hláška, která vešla do dějin a dodnes se tak mnozí lidé ještě zdraví?

„Když mi bylo nějakých patnáct, chodila jsem do prváku na konzervatoř, hudebně dramatickou. Tak jsme chodili na odpolední diskotéky na Václavák do Alfy, kam chodili stejně staří Italové, turisti. A vždycky, když nás viděli, tak říkali: A bella, bella, a já jim odpovídala čágo bélo. A vlastně jsem si na to vzpomněla, když jsem dělala hitparádu. Já jsem začínala jako neotesaný člověk, do toho pořadu jsem přišla úplně spontánně a vůbec jsem nevěděla, jak se ty věci dělají. A můj táta mi říkal: Tak zkus něco, podle čeho zjistíš, jestli tě lidé vnímají. A já jsem si vzpomněla na ten pozdrav… Takže jsem to zkusila a lidi to opakovali a šířilo se to jako řetězovka. Tenkrát nebyly sociální sítě…,“ prozradila Tereza Pergnerová.

V moderování hudebního pořadu ESO se vystřídalo i s Pergnerovou šest dalších osobností včetně Leoše Mareše, Yemiho A.D., kapely Holki nebo chlapecké kapely Lunetic, která byla před tím několikrát hostem. Pořad později skončil z důvodu přirozeného vývoje situace a následně i proto, že nastupovala nová rádia a začaly se rodit nové projekty.

Sama v Esu skončila proto, že měla pocit, že to stačilo. Chtěla dělat talk show. Natočila pilotní díl, ale to se tehdy neujalo. Potom přišla její složitá doba, kdy spadla do závislosti na drogách. „Ale původní můj záměr byl, že přestanu dělat ESO a půjdu dělat talk show. Byla tam ta fascinace lidskými osudy,“ podotkla Tereza Pergnerová.

Co způsobilo, že se stala drogově závislou až ve chvíli, kdy byla slavná, měla peníze, plnila první stránky časopisů a novin, přičítá tomu, že se tehdy cítila velmi osamělá. „Cítila jsem asi nějakou potřebu se vzdálit určité realitě, která byla vytvořena, být někým novým, ale zrovna jsem šla špatnou cestou. Takovou, kterou nepopřeš, ale o to upřímnější tím, že ji nemůžeš zvrátit, protože je to fakt, možná proto jsem nastoupila na cestu ve stylu: poznej sama sebe, děvče, nic jiného ti teď nezbývá. Protože to není období, kde by tě lidi poplácávali po zádech," přiznala moderátorka.

Za co utrácela tehdy poměrně velké peníze, které vydělávala? Nikdy prý neinklinovala k marnotratnosti. Hodně si cenila pocitu mít radost ze života. Protože ona radost ze života prý měla a vždycky byla člověk, který hledal na světě něco dobrého. „Peníze tak nějak postupně mizely, ale ono to patří k tomu, že v té době jsem byla zodpovědná jenom sama za sebe. Byla jsem mladý člověk a myslím si, že bych byla i nenormální, pokud bych v tom věku byla strašně uvědomělá. Byla jsem obyčejná holka."

Na své drogové období, závislost, kvůli níž prošla léčebnami, nevzpomíná ráda, ale vzala si ze všeho poučení. A moc dobře ví, jak těžké a složité období to bylo jak pro ni, tak především pro její okolí, rodinu, přátele.

„Co já, ale oni čelili tomu, že si koupili noviny a na titulní straně viděli svou dceru se zapíchnutou stříkačkou v ruce. Oni čelili tomu, jestli náhodou se neprobudí do dne, kdy jim někdo zavolá a řekne jim, našli jsme vaši dceru. To není o mě, to je o tom utrpení těch lidí kolem, kteří nejsou nemocní a nemají problém," svěřila se moderátorka.

Kdo a co jí nejvíce pomohlo, když měla tento problém, nebo kdykoli v životě měla pocit, že si neví rady? Co dnes říká o reality show VyVolení, co ji baví a těší na současném pořadu Mise nový domov, který moderuje? Jak těžké je srovnávat se s emocemi vycházejícími z jednotlivých lidských příběhů? Co chystá nového, na co se nejvíc těší a co dělají její děti? I o tom Tereza Pergnerová velmi upřímně promluvila.

 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47