Smutná zpráva: Legendární Popelka Libuše Šafránková zemřela

 Celebrity 
09. června 2021 14:39 / Marie Popelková
  0
📷
1 fotografie v galerii
Libuše Šafránková zemřela FDB
Smutná zpráva zasáhla ve středu 9. června všechny fanoušky české herečky Libuše Šafránkové, nezapomenutelná Popelka totiž zemřela. Bylo jí 68 let. Informaci pro média potvrdil její syn Josef Abrhám mladší.

Libuše Šafránková byla před několika dny převezena do Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí. Proč se do nemocnice dostala, nechtělo vedení nemocnice nijak komentovat. Libuše Šafránková byla vážně nemocná, v roce 2014 jí lékaři diagnostikovali rakovinu plic. Od té doby se stranila společnosti a věnovala se výhradně rodině. O nemoci nechtěla mluvit. Během léčby jí byla odebrána asi pětina plic. Zda její převoz do nemocnice souvisel s touto zákeřnou nemocí, se zatím neví.

Jedna z nejoblíbenějších českých hereček se narodila ve Šlapanicích u Brna a její nečekaná smrt přišla jen dva dny po jejích 68. narozeninách. Zazářila už v roce 1971 ve dvoudílném českém filmu Babička režiséra Antonína Moskalyka. O dva roky později ztvárnila roli Popelky v pohádce Tři oříšky pro Popelku. Bez této klasiky se dodnes neobejdou žádné české Vánoce. Za sebou má ale desítky dalších rolí, jak filmových, tak i divadelních. Za film Kolja získala cenu Český lev, v roce 2015 ji prezident Miloš Zeman vyznamenal medailí Za zásluhy.

 

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47