Kateřina Brožová promluvila o nejsložitějším životním období, bulvárním lynči i o muži, s nímž by chtěla zestárnout

 Face To Face 
16. června 2021 07:21 / René Černý
  0
📷
8 fotografií v galerii
Kateřina Brožová popsala svá složitá období Face To Face
Pochází z umělecké rodiny, od mala toužila stát se herečkou. Diváci ji znají především jako televizní a filmovou herečku, ale ona má i bohaté divadelní zkušenosti. Bulvár jí vytvořil mediální obraz, který ale neodpovídá realitě. Lze s tím bojovat? Co ji v životě nejvíce zlomilo, proč zachraňuje koně a proč je jí lépe v lese a na rybách, než v kavárně nebo na večírku? I o tom v talk show René Kekelyho Face To Face Kateřina Brožová promluvila.

Kateřina Brožová je vždy dobře naladěná, upravená a stále atraktivní žena, která i přes životní peripetie neztrácí optimismus a naději. Na otázku, jak se aktuálně má, odpověděla: „Momentálně báječně, protože venku svítí sluníčko a zpívají ptáci a moje dcera úspěšně odmaturovala. Takže z toho mám obrovskou radost, takže vlastně fajn.

Na rozhovor přišla v letních, červeno-bílých šatech s vlčími máky. Přitom prý červenou nosí jen sporadicky. Outfit si ale vzala do studia záměrně. „Ty šaty jsem zvolila záměrně. Kdysi jsem byla v jednom studiu, kde jsem měla taky červené šaty a ten rozhovor probíhal pro mě velmi nepříjemně, protože jsem se setkala s Janem Krausem, v jeho pořadu a on se ke mně choval nehezky. Mám z toho takový nehezký zážitek, a tak jsem to chtěla dnes napravit. Jinou červenou, v jiném studiu, s člověkem, kterého mám ráda,“ vysekla herečka poklonu moderátorovi.

Proč to tehdy tak bylo, Brožová netuší. Prý to bylo nejspíš aktuální kvůli jejímu tehdejšímu rozchodu. „Proč to tak pojal, to je otázka na něj. On to tak někdy má. K některým lidem je neuvěřitelně laskavý a k některým ne, tak asi patřím do té druhé skupiny,“ podotkla Kateřina.

Stejně jako řada dalších umělců, měla i Kateřina Brožová v době covidové pauzu. Prý ale ta doba velmi utekla a nenudila se ani minutu. Mohla se prý více věnovat domácnosti a užívat místo, kde žije a které má ráda a řešit věci, na které jinak nemá čas. Věnovala se i svému koníčku, kterým jsou koně, vlastní jich několik. Dcera Kateřina na nich závodně jezdí, skáče parkur v reprezentaci a tomu věnuje svůj veškerý volný čas. V době covidové ji však potakala i jedna velmi smutná záležitost, protože jí po delší nemoci odešla maminka, o kterou se s láskou starala, stejně jako před čtyřmi lety o tatínka, který zemřel.

Kromě jiného si své "užila" s bulvárem, který, jak sama Kateřina Brožová přiznala, na ni pořádal před lety mediální hon. Vytvořil o ní, aniž sama ví proč, obraz, který se rozhodně nezakládá na realitě, ale dokázal jí velmi ublížit a možná překazit i některé nabídky. A to jen proto, že měla za partnery mediálně známé muže, s jejichž podnikáním ale spojitost neměla. A pokud ano, šla si svou cestou a vše si musela vydobýt tvrdou prací.

„Dobře se prodává cizí neštěstí, skandál a tyhle věci je občas potřeba vytvořit, mnohdy i uměle. Věci každodenní, seriózní, to už bulvár moc nezajímá. Bylo období, kdy jsem se opravdu sbírala ze dna, díky tomu, jaké útoky na mě byly vytvářeny a trvalo to několik let a Kačka byla malinká. Měla jsem opravdu velmi těžké období, soudila jsem se, rozvod, autonehoda, maminčina mozková příhoda, můj těžký úraz v divadle… A ten bulvár si mě dával ne-li denně, kde byly neuvěřitelné titulky a vůbec jsem nechápala, kde se to bere. Samozřejmě k tomu přispěli i někteří lidé, kteří mě neměli rádi, nepřáli mi nebo jsem jim nebyla po vůli, ale přežila jsem to,“ říká dnes herečka, moderátorka a zpěvačka, která si opravdu v posledních letech prošla životním peklem.

Stále prý ale musela někomu něco dokazovat. Její výhoda atraktivní, štíhlé a přirozeně krásné ženy pro ni byla vždy spíš „handicapem“, protože si mnozí včetně režisérů dělali obrázek podle vizuální stránky. A až když dokázala, že má talent, něco umí a je pracovitá, změnili své hodnocení a pochopili, že se potkala všechna plus, která osud v tomto ohledu Kateřině nadělil.

Sama je jedináčkem, což má i své stinné stránky. Například když přijdou situace, kdy se člověk musí postarat třeba o nemocné rodiče.

Kateřina Brožová zavzpomínala jak na svou vážnou nehodu před osmnácti lety, kde stačilo maličko a nemusela ji přežít, anebo mohla mít trvalé následky, tak i na děsivě vypadající úraz přímo při premiéře jedné z her. Při ní spolu s kolegou Václavem Vydrou spadla z dekorace ve zhruba třímetrové výšce. A i když se poranili, Vydra měl otřes mozku a pohmožděniny, Brožová vykloubený prst a mnoho pohmožděnin, představení nakonec dohráli i s osudnou nebezpečnou scénou.

Herci mají často neskutečnou schopnost stoupnout si na jeviště i v pro ně velmi složitých chvílích, kdy se jiní hroutí a někdy se i sami sebe ptají, kde se bere ta síla. Kateřina Brožová prožila několik takových situací, kdy jí do zpěvu rozhodně nebylo a do divadla přesto šla, aby bavila diváky.

„Když člověk přijde do divadla a je mu špatně, nebo zažije nějakou tragédii, tak mozek přepne a jde se hrát. Když jsme třeba hráli před čtyřmi lety komedii v Divadle Na Vinohradech s názvem Když ptáčka lapají, tak mi v tu chvíli odcházel táta.“

Takových případů zažila více, nicméně vždy svou profesi milovala a dělala naplno.

Jaký má nyní vztah se svým exmanželem Zdeňkem Tomanem, s kým je jí dnes dobře, s kým žije a pro koho žije? Jaké představy má o muži, s nímž by chtěla zestárnout, co ji zaměstnává, proč začala nově podnikat a proč je jí lépe v lese než třeba v kavárně? I o tom herečka ve Face To Face promluvila.

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve