Felix Holzmann bavil miliony lidí u nás i v zahraničí, v soukromí přitom tajil velké trápení

 Celebrity 
30. prosince 2020 15:24 / René Černý
  0
📷
6 fotografií v galerii
Felix Holzmann by příští rok oslavil 100. narozeniny Archiv ČT
Bavil miliony lidí u nás i v zahraničí, především v Německu, kde také ke konci života žil. Miloval humor a nikdo z kolegů ho nikdy neviděl smutného. Nikdy si nepostěžoval. Přesto Felix Holzmann, který by v červenci příštího roku oslavil 100. narozeniny, skrýval jedno tragické tajemství.

Druhou polovinu života prožil šťastně. Měl úspěch, slávu, peníze a hodnou ženu Bärbel. Ovšem do té doby prožil veselé chvíle spíš jen na jevišti a před kamerou. V soukromí měl trápení.

„Zemřela mu žena Eva, a to velmi tragicky. Dlouho se z toho nemohl vzpamatovat. Ale on s tím nikoho neobtěžoval, vědělo to opravdu jen málo lidí,“ prozradil jeho herecký parťák František Budín, který letos v březnu v devadesáti letech zemřel.

„Maminka trpěla depresemi, velmi silnými. Lékaři nám říkali, že ji nesmíme nechávat samotnou. Střídali jsme se u ní s tátou, se sestrou. Jednou byla ale sestra v práci, já na škole a táta musel nutně odjet na vystoupení. Poprosili jsme tetu, zda by nezašla k mamince, která měla deprese, bylo jí zle. Teta slíbila, že za ní půjde. Táta odjel, ale ona tam šla později, asi za dvě hodiny, a už bylo pozdě. Maminka spáchala sebevraždu,“ svěřila se dcera Felixe Holzmanna Irena Pettrichová.

„Nikdy jsem tátu neviděla nějak smutného, ale na pohřbu jsem ho viděla poprvé plakat. Hrozně ho to vzalo. Dlouho se z toho vzpamatovával,“ vzpomínala dcera.

Jeho kolegové a přátelé ale říkají, že po profesní stránce byl vždy připraven a na nic si nestěžoval. „On nikdy neotevřel své srdce, neříkal víc, jen vím, že mu zemřela žena. Dozvěděli jsme se to z doslechu… On si nikdy nepostěžoval, na nic. Ale pak prožil šťastné stáří a konec života,“ řekl o něm kamarád a herec Lubomír Lipský.

Moc hezky o něm mluvil i Karel Gott, s nímž Holzmann vytvořil mnoho vystoupení nejenom u nás, ale i v Německu. Tam jej kdysi angažoval zpěvák Jiří Popper. Původně spolupracoval s Aťkou Janouškovou. Když ale onemocněla virózou, měl Holzmann zaskočit. Divákům i pořadateli se tak zalíbil, že mu nabídl angažmá a stal se tak slavným i za hranicemi. Právě tam se seznámil se svou druhou ženou Bärbel Greifovou. Vzali se a prožili spolu hezká léta.

„Oslavil 81. narozeniny a koncem srpna odjeli s Bärbel do Německa s tím, že pojedou na výletní loď na cestu. Za týden mi volala z Chemnitz Bärbel, kde s tátou žili, že on leží v nemocnici, že je v kómatu, no a pak zemřel. Na následky mozkové mrtvice,“ svěřila se jeho dcera Irena.

Pohřben je v Litoměřicích, kde kromě Chemnitzu také s manželkou žili. Dodnes na něj vzpomínají jeho kolegové a přátelé. Každý rok se v televizi objevují jeho scénky, včetně nezapomenutelné o aluminiovém klíčku.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod