Legendární film o Popelce má své muzeum! Věděli jste to?

 Celebrity 
21. července 2016 03:01 / redakce
  0
📷
3 fotografie v galerii
Slavná pohádka Tři oříšky pro Popelku má své unikátní muzeum! archiv ČT
Malé městečko na rozhraní jižních Čech a Vysočiny, má své unikátní muzeum. Expozice je věnovaná slavné pohádce Tři oříšky pro Popelku. Počátky, kde vznikaly i filmy jako Postřižiny nebo Návštěvníci tak přišli k dobrému turistickému lákadlu!

O vznik muzea, kam se ale Libuška Šafránková stále nevydala a možná ani nevydá, se zasloužil jmajitel letohrádku Pavel Beneš. Ten začal přeměňovat nápad ve skutečnost někdy od loňského října.

„Ale inspirace ze strany Pavla Trávníčka tam byla. Určitě tomu napomohlo, že se několik let známe a že se u nás loni v létě ženil," řekl majitell Beneš.

Nápad na Muzeum Popelka úplně původní není. Jeho čeští tvůrci se nechali inspirovat kolegy z německého Moritzburgu nedaleko Drážďan, kde se na tamním zámku zásadní exteriéry pohádky natáčely.

„Říkali jsme, že když takové muzeum mají v Německu, tak by podobné mohlo být i někde tady v Česku a zdejší letohrádek se k takovému využití docela nabízel," podotkl princ z Popelky Pavel Trávníček

Počátecké muzeum je první svého druhu u nás. Jeho majitel plánuje rozšířit expozici i o části různých věcí osobností propojených s tímto kultovním filmem. Třeba o "princeznu Droběnu", v podání Heleny Růžičkové, či o věci po Vladimíru Menšíkovi. Snad bude mít štěstí...
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod