Kubišová končí! A jasně řekla proč!

 Celebrity 
20. července 2016 04:01 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Marta Kubišová se už cítí být unavená, proto končí svou aktivní kariéru! archiv M. Kubišové
Legenda pražského jara a sametové revoluce Marta Kubišová (73) končí! Už před časem uvedla, že prostě odchází do důchodu. Přimělo ji k tomu několik věcí. Jednou z posledních byl prodělaný infarkt.

Sice to neznamená, že sem tam Kubišová někde nezazpívá, ale nehodlá v aktivní kariéře už pokračovat. Chce odpočívat, nabírat sil, věnovat se rodině a přátelům. Končí v pražském Ungletu, končí na koncertních pódiích. Vyjde její po létech první a zároveň poslední deska.

"Jeden den mi lidé po koncertu říkají: ‚Z vás prýští ta síla!' Ale já se druhý den cítím jako vyždímaný hadr. To jsem dřív neměla. Člověk musí znát své síly, hranice a hlavně si nic nenalhávat. A já jsem toho názoru, že bych neměla vyvolávat na jevišti soucit. V nejlepším se má přestat," řekla Marta Kubišová v rozhlasovém pořadu Osobnost Plus.

Kariéru tak ukončuje podruhé v životě. Poprvé to bylo po roce 1968 nedobrovolně kvůli zákazu od Komunistické strany Československa, nyní dobrovolně. "Když jsem se vracela k tomu zpívání podruhé, věděla jsem, že nemohu být soudce. S tím se v sobě musí vyrovnat každý sám. Někdo s vlky vyl hodně, někdo málo. Každý, kdo měl rodinu, cítil, že se musí nějakým způsobem živit. Odpustit lze, ale nelze zapomenout," dodala Kubišová, jejíž Modlitba pro Martu je dodnes fenoménem a byla symbolem změny režimu v roce 1989.

Kubišová říká, že nyní chce mít víc času pro sebe, pro dceru, svá zvířata, na cestování, a když bude mít chuť si zazpívat, udělá to. Chtít a nebo muset je totiž rozdíl.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47