Nová verze filmu Tři oříšky pro Popelku se objeví před Vánoci v kinech, i s Pavlem Trávníčkem

 Seriály & Filmy 
03. prosince 2021 16:00 / Mirka Malá
  5
📷
4 fotografie v galerii
Norové natočili fantasy remake naší slavné pohádky Bontonfilm
Tři přání pro Popelku je nové severské zpracování legendární pohádky scenáristy Františka Pavlíčka a režiséra Václava Vorlíčka Tři oříšky pro Popelku. A těsně před Štědrým dnem se objeví v českých kinech.

Severská pocta české filmové klasice přináší moderní velkolepou fantasy verzi, nové kostýmy, scenérie nefalšované norské zimy a divokých zasněžených hvozdů a samozřejmě i zdravou dávku kouzel. Stejně jako u nás nebo v Německu se právě Vorlíčkova Popelka stala nesmrtelnou vánoční pohádkou i v Norsku, diváci ji tam milují, a právě místní tvůrci si proto troufli ji po téměř padesáti letech znovu převyprávět.

V nové Popelce si zahrály i hvězdy z Hry o trůny

V roli Popelky se představí norská hudební hvězda Astrid S, jednu z vedlejších postav pak ztvárnil Kristofer Hivju známý jako Tormund ze série Hry o trůny. "Dostat příležitost a privilegium hrát Popelku v nové verzi Tří oříšků pro Popelku je prostě sen. Celé moje dětství jsem se každé Vánoce dívala na původní českou Popelku, neboť se u nás v Norsku stala součástí vánočních tradic. Je to role, ke které člověk přistupuje s maximální pokorou. Popelku a její příběh mám moc ráda a doufám, že lidé budou chtít naše nové zpracování vidět a bude se jim líbit,“ říká ke svému hereckému debutu Astrid Smeplass, známá jako Astrid S, jež kvůli roli podstoupila trénink jízdy na koni i výcvik lukostřelby.

V příběhu odvahy, lásky, dobrého srdce a magie bude Popelka po smrti svého otce znovu bojovat s tyranskou macechou a nevlastní sestrou, překazí lov třem mladíkům a díky kouzelným oříškům se zúčastní úchvatného plesu, kde získá princovo srdce a na útěku ztratí svůj střevíček.

"Václav Vorlíček o slávě své Popelky a její oblibě v Norsku věděl a fanoušků tam si velice vážil. Osobně jsme se spolu účastnili norské premiéry digitálně restaurované verze jeho původního filmu. Tam jsme se také setkali s norskými producenty, s nimiž pan Vorlíček jednal o podobě nové Popelky. Remaku pan Vorlíček velice fandil, ale zároveň z něj bylo cítit, že si je jistý tím, že jeho mistrovství stejně překonat nelze, říká Pavel Berčík z Evolution Films, který licenci na remake společně s norskými producenty vyjednal s autory původní Popelky.

Režisérkou Tří přání pro Popelku je Cecilie A. Mosli, která se proslavila sérií Mammon pro HBO. A díky dabingu jedné z rolí se v nové Popelce vrátí i legendární princ Pavel Trávníček.  Dále čtěte:  Manželství Radky Třeštíkové nepřežilo poslední lockdown. Po rozchodu vydala spisovatelka knihu o vztazích.

Zdroj: Bontonfilm.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008