Podvod s Afrikou, ukradené miliony a uříznutá pr**l! Jak vznikal Doktor od Jezera hrochů.

 Celebrity 
06. června 2016 04:00 / redakce
  0
📷
4 fotografie v galerii
Jaroslav Šmíd jako doktor Dobešek v komedii Doktor od Jezerea hrochů. archiv filmu
Komedie Zdeňka Trošky Doktor od Jezera hrochů se stala poměrně úspěšnou. Právě dnes ji televize Nova reprízuje. Jak ale vznikal tenhle film, jehož pokračování zhatily ukradené miliony mezi společníky, sponzory. A jaké filmový podvod musel štáb udělat?

"Von si vážně uříz pr**l. To nám udělal schválně, todleto," pronáší Eva Holubová v komedii jako tchyně doktora Čeňka Dobeška, kterého skvěle ztvárnil herec Jaroslav Šmíd. Částečně právě na tom, že si doktor na misi v Africe omylem uřízne kus zadnice, je komedie postavená.

"Kdyby byla žila Helenka Růžičková, zcela jistě by roli tchyně, kterou by snad nechtěl mít nikdo ani vycpanou, hrála ona. Ale Eva Holubová ji sehrála skvěle," pochvaloval si Zdeněk Troška postavu, jejíž dceru hrála Tereza Bebarová.

Část děje se skutečně odehrává v africké nemocnici v Itibo. A protože se tehdy herec Jiří Langmajer jako primář bál létat a ke všemu časově nemohl, udělali filmaři na diváky pořádný podvod. Témě v závěru filmu, kdy se rozhodne primář Pištělák uprchnout před vdavekchtivou Bebarovou a její matkou Holubovou, se objeví na letišti v Africe.

"Jirka tam tehdy vůbec nebyl, dělali jsme to přes klíčovací pozadí a diváci vůbec nic nepoznají. Zkrátka film je jeden veliký podvod. Já jsem třeba daboval ty hrochy, kteří tam řvou. A taky jsem si tam jednoho z doktorů sám zahrál," přiznal s humorem sobě vlastním Troška, který chtěl natáčet pokračování.

Další díl se měl po pár letech natáčet, jenomže sponzoři-producenti se mezi sebou nepohodli a jeden z nich sebral peníze a zmizel. Troška tak peníze na další díly Doktora od Jezera hrochů nedostal a jak se zdá, zatím ani neuvažuje o tom, že by pokračování natáčel.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum