Majetek po HaPkovi rozprodávají! Co vše je ve hře?

 Celebrity 
04. června 2016 03:00 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Věci po Petru Hapkovi si může koupit každý! archiv
Petr Hapka už více než rok není mezi námi, a protože byl sběratel starožitností a hezkých věcí, dokázal jich za svůj život nasbírat stovky. Jeho dědicové, tedy sedm dětí se rozhodlo, že vše prodají a rozdělí si vše rovným dílem. Pro prodej movitých věcí zvolili aukční server.

V nabídce jsou starožitnosti, obrazy i další věci z osobního majetku skladatele Petra Hapky. Celkem asi sto věcí, které léta zdobily dům na Okoři, kde Petr Hapka žil, je k prodeji. Dědicové to udělali, jak nejlépe mohli. Zvolili prodej formou dražby. Každý může přihazovat, každý může získat.

„Takhle jsme se rozhodli po domluvě s ostatními dědici. Každý z nás si z domu odnesl, co mu tátu připomínalo a co si chtěl nechat, zbytek se prostě prodá,“ svěřila se Petra Hapková s tím, že i dům na Okoři půjde brzo do prodeje.

Správkyně majetku všechen majetek sepsala a movité věci nabídla do dražby. Vyvolávací cena různých kusů je od stokorun do tisíců a většinou je uvedena aktuální odhadní cena. V momentě, kdy se vše vydraží, sečte se zisk a ten se rovným dílem po zaplacení odvodu daně rozdělí dědicům.

Kromě movitých a nemovitých věcí jsou předmětem dědictví i autorská práva, která jsou rovněž velmi cenná. Tantiémy budou opět rozdělovány spravedlivě. Tak, jak by si to zesnulý Petr Hapka přál.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít