Britský princ Harry nebere královnu jako babičku! A za koho jí tedy má?

 Celebrity 
14. dubna 2016 03:01 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Princ Harry bere svou babičku Alžbětu II. trochu jinak, než klasický vnuk! archiv
To jsou věci na tom světě! Mladší z britských princů - Harry prý nepovažuje panovnici Alžbětu II. za babičku. Bere ji spíš jako svého šéfa a vládkyni země. Není mezi nimi úplně klasický vztah, jaký může vnuk k prarodiči mít.

Královna Alžběta II. je pro Harryho velkou autoritou, uvedl v novém dokumentu, který vznikl na počest oslav královniných devadesátých narozenin.

„Pořád ji vnímám spíš jako svého šéfa než babičku. Mám z ní opravdu respekt. Někdy ji jako babičku vnímám, ale spíš je pro mě královnou,“ řekl Harry v dokumentu, kterému "babička" loni za službu v armádě nedala čokoládu ani bonbóny, jak to babičky za odměnu dělají, ale udělila mu rytířský řád.

Na soukromém ceremoniálu v Buckinghamském paláci dostal Řád královny Viktorie a jeho plný titul zní: Rytíř komandér Řádu královny Victorie, Jeho královská Výsost princ Henry z Walesu. Tento prestižní řád uznává Harryho osobní oddanost a službu monarchii. Udělovat řád může jen sama královna, která osobně rozhoduje o tom, komu kříž na hruď připne. Harry dostal řád na sklonku své desetileté kariéry v armádě. Dvakrát byl nasazen v Afghánistánu.

Harry se stejně jako ostatní členové rodiny a koneckonců i celá Velká Británie připravuje na velkolepou narozeninovou oslavu královny, která oslaví 21. dubna 2016 své devadesáté narozeniny.

Možná, že Harry a jeho starší bratr Williame nepovažují Alžbětu za klasickou babičku od doby, kdy zemřela jejich matka, princezna Diana. Všeobecně se ví, že tyhle dvě dámy se příliš nemusely. Až nyní, skoro po 20 letech od tragické smrti britská panovnice přiznala, že byla na Dianu moc tvrdá a spoustu věcí ji zpětně mrzí.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít