Kardinál Duka hnul žlučí známému českému herci! "Stydím se za Vás," vzkázal církevnímu hodnostáři!

 Celebrity 
13. dubna 2016 04:01 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Pavla Soukupa neskutečně naštvalo prohlášení kardinála Duky! archiv
Pořádně hnul žlučí známému českému herci a dabérovi Pavlu Soukupovi nejvyšší představitel katolické církve u nás kardinál Dominik Duka. Naštvalo ho poslední vyjádření, které vydal kvůli potratům. Duka v něm uvedl, že potraty jsou vlastně horší, než současné teroristické útoky. A to tedy šlápl pan kardinál do hodně velkého hnoje!

"Jestliže zabíjíme nenarozené děti, troufnu si říci, že to je větší teror a hroznější neštěstí než atentáty poslední doby. S děsem hovoříme o stovkách mrtvých při takových útocích, a na tisíce mrtvých dětí zapomínáme,“ uvedl před pár dny Dominik Duka na webu Aktuálně.cz.

Toto prohlášení zvedlo ze židle nejen spoustu žen, ale i osobností, včetně lékařů, ale i herců. A například Pavlu Soukupovi se doslova začala vařit krev! Prohlášení arcibiskupa pražského a primase českého vzal jako neúctu k lidem, kteří při útocích přišli o život. „Opravdu jste hodnostář katolické církve?“ zeptal se herec, který je sám katolík.

Sám i s manželkou znají pocit, jaké to je, když jim zemře dítě. O jedno kdysi přišli a velmi těžko se s tím srovnávali. Nakonec mají společně více dětí, nicméně Soukupa slova kardinála přinutila, aby se vyjádřil.

„Stydím se za vás! Vaše srovnání potratu a atentátu je scestné až kriminální,“ vzkázal herec Dukovi skrze deník Aha!.

Soukup není jediný, ale je jeden z mála, který jmenovitě poslal Duku do horoucích pekel. Jeden z dalším umělců prohlásil dokonce pro VIPstory.cz, že Duka by se měl nechat vyšetřit na psychiatrii a začít uvažovat o odchodu do důchodu. "Tohle může říct, jak sám s potraty nesouhlasím, jen prostoduchý, senilní a snad zapšklý jedinec, který je neskutečně egoistický a miluje jen sám sebe."
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum