Ceny Anděl: Velká blamáž s ceny Anděl: Koller a Dusilová se ztrapnili, Kabát bojkotoval anketu kvůli Wronkovi!

 Celebrity 
10. dubna 2016 03:01 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
David Koller získal Anděla za Album roku i zpěváka roku. Neváhal si však z předávání cen udělat pořad s politickým podtitulem! archiv Anděl, Facebook
Televizní zábava a především různá ocenění dostávají tedy pořádně na frak. Jako v sobotu večer Ceny Anděl! Nejprve se do "války" pustila skupina Kabát s Leškem Wronkou, producentem a mimo jiné manažerem Ewy Farne. Následně se David Koller a Lenka Dusilová ztrapnili, když se pustili do politických debat.

Místo toho, aby hudebníci oslavovali svátek hudby, přišly výčitky, nenávist a ještě do ankety a přímého přenosu večera zatáhli politiku

"Byli trapní. Na to, že David Koller býval velký příznivce ODS a Václava Klause, tak se nyní obul i do něj, ale hlavně do Zemana. A vypadalo to trapně. Lenka Dusilová nesměla zůstat pozadu. Co to jako je. Proč mají potřebu dělat z večera o hudbě nějaké "Máte slovo". Ještě chyběla Jílková a bylo to kompletní," ptali se někteří umělci, jenž viděli v Karlínském divadle vyjádření Kollera.

„Byl bych rád, kdyby nás vláda netahala na východ. Ať už je to pan Babiš, Klaus nebo dokonce soudruh Zeman,” prohlásil Koller.

Dusilová se vůči hlavě státu vymezila a řekla, že Zeman jedná nedemokraticky.

Průšvih ovšem nastal ještě před tím, kdy skupina Kabát oznámila bojkot letošního ročníku. Velmi ostře se navezla do producentů Cen Anděl. Podle jejich manažera totiž produkce, včele s Leškem Wronkou manipuluje z výsledky a jde podle nich o podvod.

Kabáti tak prý soudí podle toho, že údaje o prodeji jejich nového CD nejsou kompletní. Jenže, jak Wronka uvedl, základní problém se skrývá v tom, že řetězec Tesco neohlásil týdenní žebříček prodejnosti a díky tomu Kabát večer nevyhrál.

„IFPI má svůj systém, který se opírá o TÝDENNÍ DOBROVOLNÁ HLÁŠENÍ, z kterých se sestavuje týdenní žebříček prodejnosti. Týdenní žebříčky se sčítají, a tak vzniká údaj o celoročním prodeji,“ uvádí Wronka v prohlášení, jak sčítání probíhá.

„Pokud pan Havlíček, tedy manažer skupiny Kabát, Tescu nehlásí průběžně týdenní výsledky, tak pak logicky IFPI není schopna penetrovat jinak trh a prodeje a nemá ani jak zahrnout jakýkoliv jiné „doložení“ prodejů,“ dodal Wronka s tím, že pokud by se naše nejúspěšnější kapela měla na někoho zlobit, tak jednoznačně na Tesco, které nedodalo data o prodejích. Kabátům se tak nezapočítá 52 tisíc desek, které v supermarketech prodali.

A jinak Album ČeskosLOVEnsko Davida Kollera získalo cenu Anděl v kategorii album roku 2015. Koller byl také vyhlášen zpěvákem roku. Nejlepší skupinou je kapela Kryštof, cenu za objev roku si odnesla Bára Poláková, jejíž píseň Nafrněná je nejúspěšnější skladbou. Zpěvačkou roku se stala Klára Vytisková a do Síně slávy vstoupil hudebník a skladatel Michal Pavlíček.

Vítěz kategorie Skupina čtvrtstoletí: Lucie

Vítěz kategorie Zpěvák čtvrtstoletí: Dan Bárta

Vítězka kategorie Zpěvačka čtvrtstoletí: Lucie Bílá
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve