Chudák Gott: Nejistý zdravotní stav a čekání!

 Celebrity 
29. února 2016 04:55 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Karel Gott prožije teď dny a týdny pořádné nejistoty!  archiv, Facebook
Karel Gott ukončil naordinovanou sérii chemoterapií v rámci léčby rakoviny mízních uzlin. O víkendu byl propuštěn z nemocnice domů. Jenže vyhráno rozhodně nemá! Teď ho čekají týdny nejistoty. Možná měsíce a to mu na zdraví rozhodně nepřidá.

Přestože už před několika týdny se Karel Gott nechal slyšet, že od lékařů přišla zpráva o tom, že se nádor výrazně zmenšil a téměř vymizel, každý, kdo trochu zná diagnózu ví, že jde jen o frázi.

"Toto onemocnění sice může zcela na první pohled ustoupit, ale naopak může znovu propuknout, či se objevit jinak. Každý pacient po první fázi léčby musí čekat na výsledky a pak být pravidelně kontrolován. Je to běh na dlouhou trať. Rozhodně nikdo takový nemůže říct, že je vyléčený nebo zcela vyléčený, i když bychom si to samozřejmě přáli," svěřil se VIPstory.cz přední český onkolog.

Sám zpěvák je nyní v nejistotě, jakže vlastně jeho léčba dopadla a co bude dál. Cítí se relativně dobře, i když je zesláblý a jeho imunita je velmi slabá. Nicméně nejistota efektivity chemoterapické kůry je někdy složitá.

"Karel je takový smutný a nejistý. Říkal, že nejhorší je, že se neví, co bude dál. O život se pere, bojoval a opravdu dbal všech rad lékařů. Byl to poctivý pacient. Jen ví, že právě rakovina mízních uzlin je velmi složité a zrádné onemocnění," míní jeden z jeho kamarádů, který je s ním v pravidelnějším kontaktu.

Gott bude rehabilitovat a zdržovat se hlavně doma. I když je období chřipek, pokud mu to zdraví dovolí, společnosti lidí se ale vyhýbat nebude. "Rád by se zapojil do procesu. Zatím ale nemůže skoro nic. Zpívat určitě ne a dělat něco namáhavějšího taky ne. Leda malovat. psát nebo textovat. To může. A určitě nebude sedět jen tak s rukama v klíně. Na to nikdy nebyl zvyklý," dodal jeho kamarád.

Následující týdny či měsíce budou rozhodující. A také to, co mu nyní sdělí lékaři. Jaký další postup. Není vyloučeno, že se bude léčit dál, například biologickou léčbou či jinou formou.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum