Michaela Jílková se na....a! A zlostnému radnímu ČT Šarapatkovi to nandala!

 Celebrity 
26. února 2016 04:01 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Michaela Jílková si vyřizuje účty se svým největším kritikem, radním ČT Zdeňkem Šarapatkou! archiv ČT, archiv
Moderátorka Michaela Jílková snese ledasco, ale tohle už je moc i na ní! Kvůli svému napadání pro pořad Máte slovo radním ČT a bývalým poradcem tehdejším premiérů Grosse a Zemana Zdeňkem Šarapatkou, si pustila pusu na špacír. Kontroverzní a údajný publicista, o kterém se prý vedou doslova legendy, jí nedá spát! A ona se už opravdu hodně naštvala! I když to je asi ještě hodně slabé slovo!

Právě Jílkové pořad Máte slovo leží Šarapatkovi hodně v žaludku. Nejsledovanější diskuzní pořad v médiích, který by měl naopak chválit, protože přináší televizi sledovanost, označil za emoční estrádu, která nepatří na veřejnoprávní obrazovky. Jeho stížnost v tuto chvíli řeší Rada České televize. "Otázkou je, zda nejde o jeho ego a ješitnost, a zda by raději on sám neměl nějaký pořad. Možná proto tolik vyvádí a závidí," říká jeden z pracovníků televize.

Jenže Jílková si to nenechala líbit a Šarapatku, který údajně i podle některých dalších osobností jen sbírá na lidi špínu a podobně, mu dala co pro to. V rozhovoru pro Super.cz kritikou tedy rozhodně nešetřila! Hodně jí vadí, že právě Šarapatka chce, aby televize její pořad zrušili!

„Vnímám to jako pokus o cenzuru a zásah do svobody slova koncesionáře. Máte slovo je v současnosti jediný pořad, kde občané mohou svobodně vyjadřovat svůj názor osobně do očí zodpovědných a politiků,“ řekla Super.cz rázně Jílková a klade si další otázky.

„Znamená to, že občané a koncesionáři podle pana radního Šarapatky mají pouze povinnost platit koncesionářský poplatek? Komu to poslouží? Těžko statisícům diváků. Máte slovo je nejsledovanější diskuzní pořad v zemi. Máme sledovanost od 470 tisíc do 625 tisíc,“ brání se Michaela Jílková.

Ta pátrala i po tom, kdo ji vlastně kritizuje. „O panu Šarapatkovi pouze vím, že byl poradcem premiéra Zemana, dále šéfem kabinetu premiéra Grosse, tedy služebník politiků. Uvádí o sobě, že je publicista, ovšem nějaká jeho rozsáhlejší publicistická tvorba nám zůstává utajena. Dále je to zkrachovalý moderátor, který se pokoušel moderovat na dvou regionálních televizích a po svém moderátorském debaklu na televizi Barrandov byl nahrazen někým jiným,“ podotkla Jílková a nad tím, že Šarapatka byl zvolen do Rady České televize jen kroutí hlavou.

„Proč byl zvolen právě on, když jeho konkurenty byli několikanásobný olympionik Martin Doktor a velmi respektovaný a renomovaný geolog a filosof Václav Cílek? To jsou dvě osobnosti, které by byly pro občana garantem, že se nenechají ovlivnit politiky a je za nimi řada úspěchů. Proč poslanci upřednostnili služebníka politiků? Proč tento neumětel porazil tyto dvě veličiny? Nabízí se mi i otázka, zda tady nemáme novodobého cenzora,“ dodala Michaela Jílková, která i po jedovaté slině kontroverzního rádoby publicisty zůstává co se Máte slovo, klidná!

„Ten pořad je naprosto transparentní. Myslím, že je nepravděpodobné, aby zrušili jediný pořad, kde mohou občané svobodně hovořit. To bychom se mohli vrátit o několik desítek let zpět," podotkla moderátorka a rozohněně na adresu největšího kritika dodala: „Má to snad moderovat nějaký hypnotizér, kterému pan Šarapatka dopředu řekne, jaký má být názor občanů a on jim ho během hodiny vlije do hlavy? Taky mě napadlo, že by pan Šarapatka mohl objíždět továrny a závody a vybírat tam nejlepší reprezentativní pracovníky, kteří by mohli reprezentovat lid, poté co by je tento pán prověřil, jestli mají dostatečně kultivovaný projev a názory v souladu s těmi, které se mají propagovat."
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod