Nečekaná smrt českého herce! Zemřel v Krkonoších přímo v náručí slavného režiséra!

 Celebrity 
20. února 2016 04:05 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Václav Lohniský zemřel přímo na filmovém place! archiv
Snaživý šplhoun Hujer a švestičky z jeho zahrádky nebo doktor Chocholoušek v Jáchyme hoď ho do stroje. Václav Lohniský je v těchto rolích zkrátka nezapomenutelný. Co se ale málo ví, je, že herec zemřel přímo při natáčení filmu Krakonoš a lyžníci a osudným se mu stal 18. únor 1980 a zasněžené pláně Krkonoš. Zemřel v náručí dnešnímu slavného režisérovi Zdeňku Troškovi.

Troška pracoval na filmu tehdy jako pomocný režisér a dodnes na událost nerad vzpomíná! V kritický den se měla točit scéna, ve které Lohniský sjíždí na lyžích dolů z kopce. Přímým svědkem tragédie byl i režisér Zdeněk Troška (tehdy ještě asistent), který na celou událost vzpomínal takto:

„Vydal jsem se s ním do stráně, on si nesl lyže a já se snažil zprovoznit nefunkční vysílačku. Ještě jsem mu říkal, ať na mě počká, že mu je vezmu. Těkal jsem očima mezi vysílačkou a místem, odkud se měl pořídit záběr a najednou vidím, že si pan Lohniský lehl do sněhu. Říkal jsem mu, že to není vhodné místo pro odpočinek, ale hned jsem poznal, že něco není v pořádku. Přiběhl jsem k němu a viděl, jak se mu oči obrací v sloup," zavzpomínal Troška, pro kterého to byl velký šok.

Lohniský, která sám také v divadle režíroval, měl v té době již za sebou několik infarktů a podle lékařů byl jeho stav natolik závažný, že život by mu nezachránil ani zdravotník přímo na kopci. Po jeho tragickém skonu filmaři zvažovali, zda mají vůbec film dotočit. Nakonec se tak stalo, i když film tak má velmi hořkou pachuť.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod