Hrůza! Chtěl někdo zabít Jana Hrušínského?

 Celebrity 
10. prosince 2015 04:54 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Jan Hrušínský a Miluše Šplechtová v klidu spolu na milované chalupě! Před pár měsíci ale nebylo jisté, zda se na ni herec ještě někdy podívá archiv ČT
Herce Jana Hrušínského chtěl někdo probodnout! Aspoň takové pocity a sny měl slavný herec a člen hereckého klanu v době, kdy ležel v umělém spánku na ARO po letošních velmi závažných zdravotních problémech. Zdál se mu dokonce sen, že mu někdo chce vrazit kudlu do krku.

"Stačilo málo a už jsem tu nemusel být," přiznal Hrušínský, který byl kvůli prasklému žlučovodu, odtržené srdeční aortě, oboustrannému zápalu plic na pokraji smrti.

"Stáli při něm všichni svatí. Opravdu to bylo o vlásek," přiznala jeho žena, herečka Miluše Šplechtová.

To, čím si Hrušínský prošel, co zažil a že přežil, je neuvěřitelné. Zdálo se mi, jak mi někdo strká nůž ke krku a chce mě probodnout. Cítil jsem ostrý nůž na krku. Byl to sen a bylo to asi v době, kdy mi lékaři na ARO dělali tracheotomii, abych se neudusil. To mě zachránilo," vzpomíná herec, který si prošel peklem a jeho žena i dcery s ním.

Někteří kolegové dokonce nečekali, že se s z toho principál Divadla Na Jezerce ještě dostane. „Viděl jsem svůj konec, naprosto se mi přeskládal žebříček hodnot,“ říká dnes s odstupem herec a ředitel divadla. Lékařské zásahy se naštěstí nepodepsaly na jeho herecké paměti, a proto se velice rychle vrátil ke svému milovanému divadlu, jen s ještě větší pokorou.

Snaží se odpočívat. Jak může, prchá s rodinou na chalupu do jižních Čech, kterou má jen pár kilometrů od zpěvačky Petry Janů. Právě měsíční pobyt na venkově ihned po propuštění z nemocnice, mu dodal energii a sílu, byť zhubl několik desítek kilogramů. v Jak říká, asi se to vše muselo stát, aby si uvědomil, že jede na plný plyn a měl by se více šetřit. Dneska už to ví. "Kdyby i to divadlo prostě někdy nebylo, svět se nezboří, bude se točit dál. Dneska už vím, že když není zdraví, není nic," dodává sympatický herec a principál, jenž před pár dny uvedl nový titul v premiéře s názvem Poslední aristokratka.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod